Vänner & familj är lycka

Nu när jag går igenom olika frågor man ska besvara på som hjälp till företagsstarten kom jag till en punkt där man ska ange personer som man skulle kunna få stöd ifrån.. och vad lycklig jag blev när jag skrev den! Så många vänner jag har som jag vet att jag kan få hjälp ifrån, och egna och ”ingifta” släktingar som skulle ställa upp. Jag är verkligen lyckligt lottad!


Ta tag i livet

Idag har jag bestämt mig för att ta tag i följande punkter:

  • Boka tid hos Nyföretagarcentrum i Norrköping
  • Göra förberedelser till mötet
  • Boka tvättstugetid
  • Ringa och höra om ögonundersökning till Zacko
  • Göra en budget

Varför inte ett snoppfodral?


Varför har inte killar som djur snoppfodral? På människor sticker den ju fram hela tiden! Måste va mycket smidigare att ha den i ett fodral? Då slipper den även att bli frusen om vintern. Ja människan har sina brister.

 


Biktboken.se



Hämtat från www.biktboken.se som är en sida där alla får bikta sig. Och de har rätt när de skriver "Efter att du har läst alla andras bekännelser så kommer du att känna dig helt "normal". Grymt kul läsning :D

Sleepy muttalajnen

Satt på en stol på jobbet och hade tråkigt. Benen var korsade och jag satt stilla så en lång stund. Plötsligt så känner jag hur det börjar domna och sticka mellan bena. WTF!? Min mutta har somnat! Hur göra för att väcka muttalainen undrade jag.. Jag kunde ju inte gärna stå där och daska den. Fötter är bra smidigare. Hur som hälst trodde jag aldrig det var möjligt men jovisst, den kan också somna. Jävlit obehagligt!

Hallå där köp blåbär!

Ne gör inte de, det är så dyrt.. plocka dem själv istället!
Nyligen hemkommen från ett arbetspass på Hugo.
Jenny och jag hade det trevligt tidigare idag.
Mamma och pappa kom också hem idag så jag fick lite prylar, bl.a ett ed hardy linne som jag önskat :)
Imorgon blir de fika och lugna firren tills kvällen då det blir jobb på Palace!
Nu väntar jag bara ut sömnsanden som jag beställt.

Tack och hej!

Efterlängtat tv program - True blood

Idag har jag och Robban vart och storhandlat på citygross :) och nu kommer inget mer in i varken kyl eller frys (har bara en halv av vardera). Sitter för tillfället och käkar vindruvor och är lite internet social medens jag väntar på seriestarten av True Blood på 1an. Vampyr fetish som man har så är ju denna serie ett måste att följa. Imorgon kommer Jenny från borås och slaggar hos mig, de blir trevlans..! Nu blir det sockparning en stund innan tvn.

Hejs svejs lingonfejs

Gå och göm dig


Det verkar nu som att alla börjar komma tillbaka till verkligheten.
Folk har börjat plugga, andra börjar jobba mer eller hetssöker jobb. För bara någon vecka sedan var det fest varje dag.

Det känns sorgligt att "sommaren" är över och att det nu allt fortare blir mer mörker i dagarna. Riktigt höstigt ute nu, brr.. men jag måste säga att det är lite mysigt att få klä sig i mysiga koftor å gå en promenad med Zacko i en lite färggladare skog. Och så har dom väldigt mycket snygga höst stövlar i butikerna. Men det är också otroligt jobbigt att gå på stan med jacka på sig. Men man får ta det positiva med det negativa.


Yummii

Igår var jag på stan och käkade på PAUS med Emma. Mmm det är såå GOTT där. Man får mixa sin egen sallad med 5 tillbehör och ett måste är den gudomligt goda fetaosten som de har. Det går omöjligt att beskriva med ens de vackraste orden om hur god den verkligen är.

Senare tog jag bilen till Bell. Det blev varma tonfiskmackor, godis och tv :)

Vaknade imorse av störtskuren så vi gick opp och åt frukost. Ett Bravo juice paket stod på bordet, jag grabbar den och av vana börjar jag skaka den omedveten om att korken inte var på! Jaa, det blev juice på allt. Efter frukosten åkte jag förbi och matade katterna. Och nu sitter jag och funderar på om det blir middag hos Kim och Paula ikväll eller ej. Torsdag, Fredag, Lördag jobbar jag..!


Mina 3 Ed Hardy önskningar


LoveLoveLove..


Håret genom åren





Saknar de långa..


Mitt recept på svamp pastasås MUMS

Snabbt och lätt!

Till 4 pers.


  • Ca 4 dl svamp (jag hade trattisar och kantareller)
  • 2,5 dl kaffegrädde
  • ½-1 dl mjölk
  • 2 dl creme fraiche
  • Ca 2 msk ketchup
  • ½ medelstor gul lök
  • Purjolök - dubbelt så mycket som av den gula löken
  • Svartpeppar
  • Vitpeppar
  • Chilipulver
  • Salt
  • (Även gott att blanda i paprika/majs/ärt mix och bacon om man inte är veg)

1. Stek svampen utan smör i pannan tills vattnet ångat bort.

2. Stek sedan svampen i smör och/el olja en stund och häll sedan i löken och bryn tillsammans.

3. Häll sedan i mjölk, kaffegrädde och creme fraiche.

4. Krydda och låt koka på svag värme ca 10 min.

Klart!


Blir krämig och är godast till bandpasta/färskpasta


Gråt utan anledning


Ibland kan jag få den känslan att jag bara vill gråta, men det går inte alltid att bara gråta sådär, så bara för att jag SKA få gråta så sätter jag på en sorglig låt och ja.. gråter lite! Efter att ha snyftat klart känns det som att något dåligt försvunnit från min samvaro och att allt bara har blivit så mycket bättre.
Konstigt, eller hur?

Jobbig kväll med vattenplaning på köpet

Äntligen hemma från en katastrof jobbig kväll på Hugo. Många fulla och dumma. En snubbe spillde öl på korten så det var "bara" att riva de gamla och ta fram 6 nya kortlekar som skulle räknas och blandas.. BLÄ..
Har dessutom spöregnat hela dagen  så på vägen hem körde jag rätt igenom världens bassäng och fick vattenplaning, scary shit.. det var bara att trycka ner kopplingen och försöka glida åt rätt håll.. tur att vägen var bred och tom på bilar!
Men nu är jag hemma och aldrig har de smakat så gott med tomatmacka och varm oboy.

Efter regn kommer solsken

Svininfluensan - they got it?

Min bror Linus och hans flickvän Anna kom just hem från Gekland.
De har åkt på någon typ av influensa i Grekland och här i Norrköping antas de av sjukvården ha svininfluensa.
De får inte träffa några personer på två veckor!!! Jobbigt värre. Kul att komma efter i skolan när den precis startat.
Hoppas inte mamma och pappa och de andra hann att bli smittade av dem bara.
Ska jag handla åt brorsan ställer jag matkassen utanför dörren och springer från huset :P
Japp så då blev det ytterligare en veckas kattpassning tills även mamma och pappa kommer hem från Grekland, SUCK. Så jobbigt att åka fram och tillbaka hela tiden..


Augustifesten och en massa lustigheter

Den årliga Augustifesten är här i Norrköping nu, 19-22 Augusti.

I onsdags var de en orkester som spelade i Wasaparken och igår var det RIX FM - festival.



Torsdag förmiddag

Anna och jag käkade pizza och drack cider på en filt i parken. Civilpoliser kommer fram och kollar legitimation och häller drygt ut Annas cider eftersom att hon inte hade åldern inne. Otroligt töntigt! Där ligger vi lugnt och har trevligt med pizza och cider, hon är 19 och jag 21. Det var inte så att vi var fulla och dumma och vi är ju ändå över 18, jaja. Jag tog påsen med cider och så förflyttade vi oss bara bort till Fia, Linus, Hans syster, Emilia och Bella istället. Bajamajorna kostade 10:- att gå på, förskräckligt tycker jag! Men Mia och Anna hittade en gratis toalett (områdesmurad parkering med buskar) dit vi gick istället.


Torsdag kväll

Hela dagen var det varmt soligt och skönt men runt nio kom kvällskylan så Anna och jag gick hem till mig och fyllde oss med drinkar. Tar senare sponkan till Hugo där det var extremt dålig musik och lustigt folk. Träffade bl.a på en riktigt dryg kille som frågade om vi var bittra när vi satt där ute. Vi går in och shakar loss på golvet och han glor som en jag vet inte vad? och försöker få mig att dansa med honom men jag dansar med alla utom han för att retas.

Anna och jag sätter oss vid ett bord - han följer efter och sätter sig brevid mig och försöker konversera, jag säger att han är dryg (för det var han verkligen OMG vad han hela tiden skulle se snygg ut, tom när han drack drinken, han gjorde nåt äckligt med tungan) och han säger vådå dryg? Eller svalde du drygheten där ute kanske? Frågar jag..  Men han fattar ändå inte SUCK. Fick även en härlig kommentar av en tjej på dansgolvet: Du har den snyggaste rumpan jag har sett!!! Så jag skakade rumpan lite med henne med. Min outfit var tydligen poppis I-gårkväll.


Torsdag natt: HAHAHHAHA

Promenerar hem från Hugo, stöter på två Afrikaner. Den ena lägger märke till min orm på benet och börjar prata om den. Sedan pratade han om hårfärg men bytte sedan till annat samtalsämne vilket Anna inte riktigt hängde me på. Han frågar om vi har testat motsatsen till vitt någon gång och Anna bara: jaa lite grann. An Indien? Frågar han.. HAHAHA Anna fortsätter prata om håret och han om de andra. Till slut förstod hon att han var ute efter en fyrkant så vi gick.




Sötnöt blev gröt



(bilder från emiliavargas.blogg.se)

MOFASAAAAHH

oooooom anna och jag åker utomlands..typ ayia napa.. då ska båda tayera in en (h)KYss på rumpan thats it"""" JAG HADE GJORT UTROPSTECKEN OM JAG HADE NÅTT DEN TANJEYENTEN LOVE MICHELLEE HÖÖÖH?? o-o

mata katterna -> sola -> klippa gräset -> plocka blåbär


Åkte till mor och far för att mata katterna. Var snäll och klippte deras låååånga gräs. Efter det slappade jag lite i en solstol och käkade lite vita vinbär. Sedan gick jag och vovven en promenad i skogen och passade på att plocka blåbär. Hem fort som vblixten eftersom jag bjöd hit Anna och nu väntar vi på mat.
Till kvällen blir de?

Gårkvällen


Bella och jag storhandlade på coop! Eller jag drog kundvagnen/sparkåkte och hon handlade :) Det blev mat för en hel vecka och denna kväll blev det tacosbjudning och nästa gång varma tonfisk mackor, mammabella :)
Jag kan stolt meddela att jag höll mig borta från cigaretterna. Jag tror efter att ha klarat den första utmaningen att det kommer bli lite lättare för varje gång.

P.S Emilia äter banan i tacosen



Nys INTE

..när du kör bil, plattar håret, målar nagellack, sminkar dig, äter, dricker, håller i något ömtåligt, sätter i linser, skalar potatis, balanserar, and so on..

Jag har nyst vid alla dessa tillfället och det slutar alltid illa!


21-års fest den 14 Augusti

Trevligt att så många kunde komma. Jag fick jättefina presenter.. bla en top, ett linne - real Ed Hardy ,de ni ;), en ljusgrej till väggen, badstuffs, en liten söt vattenpipa, en flarre vin, Nya DKNY parfymen, m.m. TACK så hemskt mycket alla!!! Efter att ha haft trevligt me grillning, guitar hero och lite kortspel drog vi iväg till Palace vid 12 slaget. Kan tyvärr inte säga att jag hade så värstans skoj som de kan bli men det var kul endå, är dock fruktansvärt trött på krogen i Norrköping. Totalt sätt så var det en megabra födelsedag :)


 


Sparris


Igår kom Anna. Vi drog ut NYKTRA och kom hem APPACKADE!!! nevars... vi satte oss först ner på olearys och tog en cider sedan gcik vi vidare till Hugo, lite folk där men inte mycket. Var 25% alkohol rea så det blev en cider och två lakritsshot var muuuumms. Vid 12 gick vi sedan till Wasa och vilka träffade vi inte där om Fia, Linus och Linda.
Fullt som det var på wasa satt vi oss vi ett bord där en tjej och hennes kille satt som för närvarande inte var där. Linus hoppar in och sätter sig brevid henne och sen jag. Tillbaka kommer killen, linus reser sig och ska lämna plats då gapar han MIN flickvän MIN plats och började mucka med Linus som ju faktiskt reste sig upp för att lämna plats, fattar inte vad promblemet var? Sedan ute på balkongen stod han återigen och disskuterade med Linus och sade om en tattuerad kille säger något fel så stryper han den. Han nämnde även att han var så trött på att döda och blabla. Helt vrickad snubbe!

Själviskt att sätta ett barn till världen


Nu när den ser ut som den gör. Varför barn? Det finns ju redan så många av oss på vår planet. Det är ju inte så att vår art behöver fler för att överleva. Och tänk dig hur jorden ser ut när barnet blivit vuxet och ännu värr när barnbarnen ska växa upp. Är det verkligen schyst mot dom? Men jag är lika självisk jag, jag vill också ha ett EGET barn med mina gener en dag, men skulle även kunna tänka mig ett adopterat - man är ju barnkär. Men skaffar man barn för att ha någon att pyssla om, känna sig behövd eller tycker man bara att en själv är så jävla bra så man vill föra sina egna gener vidare?


Btw om någon säger att ens barn är söt, vad säger man då? Säger man tack så låter de väl som att man tar de som en komplimang till sig själv..?


Naket i sängen

Finns det något så underbart som att nydushad och naken krypa ner i en lagom mjuk säng med massa kuddar och känna de nybyttnaa lakaneb  som gör sig lena mot huden och doftar lite sådär lagom gott. Igår kväll kändes det iaf inte som det :)


Nattvandring i hemmet


Här går jag omkring på nattvandring i mitt egna hem och vräker i mig physalis (inte fysilis utan physalis - en frukt, för som inte vet vad det är) och funderar på saker som jag vill få gjort med hemmet.

På bilden ser ni den nya mattan jag köpte idag, ett par tavlor i köket som jag nu upptäckte sitter snett (vet inte om de syns på bilden), en smart klädhängargrej som jag köpte till hallen förra veckan? Och återigen mitt hår (kan man vara kär i sitt "egna" hår?)


Mörkbrunt underhår


LOOOOOK mörkbrunt underhår! Vad tycks?
Jag gillart skarpt :D
Imorgon kommer Jenny på besök igen, vi ska spela Guitar Hero mohahhaoo

Flower tattoos


 Vännor på besök Jenny har satt in mörkbruna löshåret på mig, dö niiice. Kollat blom tattoos till bell me :D Så har jag shoppat två mattor till också :D
I'm so happy I'm so glad

FUCKING SCAAAAAARY


Sommartider

I lördags var jag och badade i Näkna med Bella, Danne och hans två barn. Världens sötaste Emma diggar musik på mobilen och gör stekarfingret som om hon fötts till att göra de :) riktig tuffing i bellas brillor :)
Till kvällen blev de jobb på Hugo. Det öpnnade inte inomhus förens vid 12 men som tur var hade dom en sorbildsskärm som visade roliga fotbollstabbar osv så jag hade de bra där med min kaffe. Jag ångrade dock enormt att jag inte sovit något.

I går kom släkten förbi för att fira mig i förskott. Resten av familjen åker ju till Grekland på torsdag.. ORÄTTVIIIST!!! Fick en avancerad och snygg svart kaffebryggare, supersnygg fejk skinnkjol, badgrejor pengar osv.. jag är helnöjd! Kan bara inte fatta att jag blir 21.. ingenting egentligen men dom senaste åren har gått så jäklans fort!

Anna och jag ska iaf ses i veckan och boka en restresa, men mallis vet jag inte om jag vågar åka till eftersom dom bombat så mycket där, skulle ju dock vara kul med magaluf. Men det blir nog Kreta, Grekland, Spanien el Ayia Napa :)

Nu måste jag ta tag i frukosten och sedan blir det ett par längder på badhuset!

Jobb->mcdonk->home->computaa

Slutade jobbet halv 4, väntade på två Harrys karlar en bra stund. Knata iväg till mcdonken och hade en trevlig stund, jag fick min älskade cheddardipp. Sedan begav vi oss hemmåt och när jag kom hem så orkade jag inte ens försöka sova i ljuset så jag bestämde mig för att vara oppe dygnet runt för jag vill inte sova till sent på eftermiddagen och missa fina vädret. Iväg och bada tidigt blir de och så blir de någon timmes sömn innan jobbet med. Skulle dock behöva hinna med och städa också eftersom att släkten kommer på söndag och dom har ju aldrig set hemmet förr.  Nu ska jag äta frullelutt !!!!!

shofadderittanlej på deeej!


Sol bad mat öl wasaparken = life


Nyss hemkommen från Ågelsjön. Jag Tessan, Bella och Zacko var där i 6 timmar å stekte, niiiiice.
En efter en åkte bikinitopparna av sen sola hela strandlängans tjejer topless där. Feels good to let dem free, yees.
Soon blir det kiiibab och öl i Vasaparken mohahhaaa blir man tillräckligt ful kanske man har en till tatto efter kvällen eftersom Linus fått sina grejor nu ;)

Önskas: sol och strand


Man skulle passa på att åka till Öland nu när det ska vara varmt.
Imorgon har jag iaf bestämt att Zacko och jag ska åka till Ågelsjön och bada, TIDIGT. Kanske skulle man dra ihop ett gäng och tälta?


Bröd recept - bungiibullar

Idag åkte bella och jag och storhandlade, efter det bakade vi bröd efter eget recept och det blev kanongott. Check it out..!


Emelie och bellas bungiibullar

50g jäst

10dl vatten

2msk olivolja

2msk honung

1½msk salt

8dl Vetemjöl

8dl Rågsikt

5dl Dinkelmjöl

3dl Grahamsmjöl

2dl solrosfrön

2 rivna morötter


Blanda jäst och ljummet vatten. Tillsätt alla ingredienser utom mjölet och rör om. Häll sedan bitvis i mjölet och knåda degen ordentligt. Jäs den i 40 minuter. Forma sedan 30-40 bullar och låt de jäsa i 30min. Pensla sedan brödbullarna med lite ägg (el vatten) och strö på lite solrosfrön. In i ugnen i ca 15min. Riktigt gott bröd vill ja lova!


God göken sa fröken

..som vaknade nyss.


Dagens schema

11.00 Frukost

11.30 Dush

12.00 Rasta hund

12.45 Göra iordning sig

13.30 Storhandla

16.00 Sova

18.30 Baka bröd

19.00 Laga mat

19.30 vad ja vill

21.30 göra iordning mig till jobbet

22.30 Åka till jobbet!


Åh tjena! Och jag som inte gillar att ha saker å ting planerat, eller sanning är den att jag älskar att planera.. mitt huvud planerar gärna varenda minut om den får tillfälle, men vi gillar dock inte att följa planerna (jag och min hjärna alltså).. Men ska försöka så gott de går idag för det är saker som måste göras. Yeppyeppyepp (ååh Kvacki i filmen landet för länge sedan ni vet, hon säger väl så? Nu vill ja se den med och höra den vackra låten jaaa)


Songen if we hold on together
http://www.youtube.com/watch?v=Acw1DM-COf4&feature=PlayList&p=60A625C6155D4664&playnext=1&playnext_from=PL&index=47


Vacker låt till sorglig bit av filmen så man måste gråta.. JAA se efter om du kan låta bli då!!!

http://www.youtube.com/watch?v=yD8eQlmgXGw


SNYFT :´)


En dröm om jordens förintelse

Trött jag blir på att när man väl klarar av att somna, då ska man drömma mardrömmar hela natten. I natt drömde jag bla att jorden förintades.


Himlen var grå, molnen rörde sig oroligt och luften var fylld med stoft. Det var bråttom, snart skulle planeten förintas, det gick tåg någonstans som skulle leda vidare till något som skulle ta människorna till säkerhet, men på dom fanns det inte många platser. Folk som insåg att det inte fanns något att göra gick in på restauranger och åt sin sista måltid och söp sig fulla. Allt var gratis. Barnen på restaurangen sprang glatt omkring och lekte med varandra, helt omedvetna om vad som var på väg att ske. Vid tågstationerna fanns det också en kö för dom som inte fick plats i tågkön. Denna kö ledde istället fram till män med pistoler. Dessa gjorde tjänsten att skjuta en. För de som var kristna fanns det även gratis kistor på kyrkogårdar att lägga sig och invänta döden i.

Mamma och jag skiljs åt från pappa och Linus som skulle till en kiosk för att få något att dricka. Just när vi skiljts åt ser mamma och jag ett tillfälle till att smita in på ett tåg så vi gör det. På tåget inser vi att Pappa och Linus kommer att dö där borta där vi lämnade dom. Jag börjar att tänka på att ta livet av mig väl framme på den säkra platsen, men kanske lyckas dom ta sig till oss? Men hur ska de veta att vi hoppat på ett tåg, de går förmodligen och letar efter oss.. sen tänker jag att mamma och jag kanske klarar av att gå vidare själva men sen vill jag bara tillbaka till platsen vi lämnade och dö tillsammans med dom.. hela familjen. Där slutar drömmen.


En framtidsdröm...?


Smarta djur på tallriken

JA, så på expressen läste jag att forskare kommit på att slaktdjur (får, kor, grisar etc) är smartare än vad vi trodde. De kan känna igen människor de träffat flera år tidigare, faller för leenden och känner saknad och medlidande..

Och så där i kommentarsrutan där man får diskutera hittar jag återigen denna (ENLIGT MIG) dumma fråga:


XXXX

En fråga till alla veganer - Anser ni att tigrar, lejon, vargar m.fl rovdjur också är mördare och istället borde äta vegetariskt?


( Emyl bestämmer sig genast för att besvara frågan ;) )


Emyl

Svar till XXXX:

Dessa rovdjur kan först och främst endast leva på kött då deras magar inte kan tillgodogöra sig annat, så de har inte mycket till val. För det andra så har deras bytesdjur levt ett helt normalt fritt liv i naturen och ofta är det svaga djur som blir byte. Dessa kanske annars skulle lidit fram tills självdöd. Utan detta kretslopp skulle inte världen fungera.. men skillnaden är att deras bytesdjur har sluppit trånga onaturliga ladugårdar, transporter, genmodifiering etc. Pga att djuren utsätts för detta så väljer jag att inte äta kött. Peace out :)



Jag bara måste ge folk svar på tal, snälla säg att jag inte är completley disfunktional.. det är ju som en drooog


Nattmatlagning, JAVISST!

Uppe kl 12 på natten och lagar ugnsstekt kyckling! Det kommer nog min karl uppskatta imorgon eftersom att han inte gjort någon matlåda. Funderar på att koka fullkornsris till men det kommer han nog kasta på mig när ja ligger och sover imorgon bitti.

Att man kan få sådana idéer när man ligger och försöker sova. Ena natten går jag upp och pysslar med företaget jag ska starta, en annan sätter jag mig bara å glor in i en vägg och denna kväll går jag upp för att jag kommer på ett kyckling recept. Unbeliveble!!


Nyfiken på mitt recept?


Smörj in kycklingfilén med olja, häll på lite soya och ett par stänk citronsaft, lite timjan och grillkrydda på båda sidorna. Lägg kycklingen i form med lite olja samt ca 2 dl vatten.

Kycklingen ska ligga i ugnen i ca 40 min (fryst) och vändas ca var 15 min då du samtidigt passar på att ösa lite sky över kycklingen. Saftigt och gott! Hoppas jag.. vegetarian så smakar ju inte på köttmaten jag lagar men enligt andra blir det jag lagar aldrig fel ;) Ska prova receptet på cornfile imorgon!


Jag skriver imorgon om den uppskattades, jag måste ju säga att de luktar förjävligt jävla gott om man nu får uttrycka sig så.

PEACE


Tack emmelutt!

Det plingade på dörren, Zacko for upp skällandes och jag tänkte neee nu är det säkert antingen Jehovas vittnen eller några som ska rensa avloppen så jag tänkte först låta bli att öppna.
Men tur de att jag inte lät bli för på andra sidan dörren stod Emma och Robin och jag fick paket i förskott! :D Så himla gulligt, TACKTACKTACK :) fin i håret va hon me! Nu ligger dom där på bordet.. ska vänta och se om hon kan komma på festen nästa fredag eller ej. Hur som hälst har jag bestämt mig för att vänta med att öppna dem till min födelsedag, hur nu de ska gå till? Man blir ju så nyfiken.. och bara ha dem ligganndes så här ajajaj de krävs diciplin!

Lika bra att jag skriver de nu, den 14 Augusti blir de fest!!! Så då är alla mina vännor välkomna, jajjebjörn! Mer än så har jag inte hunnit planera men de datumet är satt iaf.

Farewell little wasp

Den galna getingen som jag släppte ut på bolkongbordet är nu död. Han kröp omkring på bordet i över ett dygn, ibland gjorde han lite konster på tändaren med , men när jag vaknade på morgonen så var han död. RIP mr Crazy. Hade jag vetat att du led hade jag mosat dig.

Lydnadsträning START


Ni som inte tycker om hundar kan ju skippa läsa detta ;) Ska börja föra protokoll över min och Zackos träning. Han ska bli en ännu duktigare voffse så att vi kan ha mer kul tillsammans!

Har bestämt mig för att återuppta hårdträningen med Zacko. Har precis vart ute i en timme och tränat med honom lös i parken. Gick väldigt bra, två hundar gick förbi (längre bort) men han stannade hos mig. Målet är att  han ska sluta bry sig om andra hundar även på nära håll och inget drag i kopplet. Med strikta regler, hårdträning massa beröm och korv så ska det gå! Tror det kommer bli mycket bättre resultat nu eftersom att man är ledig och verkligen har tid och energi till att träna.
Letar efter lämplig hundkurs att gå med.. Vi gick på brukshundsklubbens allmänlydnadskurs men det var redan basic grejer som Zacko kan, dock har han som sagt problem med att han ska fram till andra hundar och det var lite knepigt i början men han lärde sig snabbt att han inte fick gå fram til just DOM hundarna, men det ska ju gälla okända som bekanta hundar..hmm.. Så att den kursen var tyvär inte till någon nytta. Kanske ändå är bäst att vi fortsätter att träna var för sig och går förbi så mycket hundar som möjligt. Agillyty blir de så fort ja fått ett nytt medlemskort för de tycker han är så himla skoj så då bryr han sig inte mycket om andra hundar, ska nog gå den vägen till att få han fokuserad på mig och inte andra.

RSS 2.0