Folk och fotning


I fredags kom Emma och Thomas hem till Ruben & mig, vi käkade gott och såg på film - super mys! På lördagen gick Emma och jag ut och fotade och Thomas fick hålla blixtskärmen :P Det var kallt som satan att fotas i bara en tunn stickad kofta men det blev endel fina bilder så det var de värt, hon är duktig hon Emma ( http://inhatewetrust.blogg.se/ ). Så fort hon har fixat lite med bilderna så ska jag lägga upp dom på bloggen.
På lördagen kom även Mange, Tina och Örna, det blev lite alkohol och kortspelande, trevlanstrevlans synd bara att både E&R fick magknip, troligen av pizzan fårn "Gu vad gott". Imorgon är det Februari, våren närmar sig sakta.. :)

Minnen ifrån Kreta


Eftersom att jag ska framkalla en hel del glädje minnen så att de inte försvinner så skickade mamma mig massor av bilder ifrån Greta - Platanias/Chania år 2008. Det är jobbigt att titta på bilderna eftersom att man längtar tillbaka något fruktansvärt.

hihoha

Igår kom Bella till mig, har inte setts på länge så vi köpte massa gott och svullade till bra tv program från halvåtta till 11. Idag hämtade vi William och så idag blev vi barnisvakt tills imorgon då Ida blivit sjuk och har svårt för att busa. Just nu ligger Stora barnet och lilla barnet och tjattrar i badkaret efter kylan ute. Antar att det blir mc-doanalds sen eftersom lilla barnet betsämt vill ha hambörgare och stora är sugen på pommes.





Jag har haft en toppenhelg!


För ovanlighetens skull så var jag ledig en lördag vilket medförde att inte hela min helg blev förstörd. På lördagen så blev det god mat och filmmys med godis, precis vad jag behövde! Söndagen spenderades hos Kim & Paula + familj, vi åt pankakor och snackade ”skit” också väldigt behövligt och jättetrevligt för den delen! Denna vecka inledde jag med en 2 timmars promenad ute i friska luften. Jag hoppas att en bra start på veckan med positiv anda gör att även resten av veckan blir bra.


Eld i luften

Såg nyligen klart på Johan Falk filmen, gick sedan ut på promenix me doggen och möttes av eld lukt. Så gick och sniffade in luft från alla håll och kom fram till att de luktade mest eld kring lägenheten men såg inte någon rök från någon stans. Mötte snart en granne som även hon kände en skarp eldlukt. Så nu sitter jag här och funderar på om man bör ringa och larma någon stans? Kan i varje fall inte sova så länge jag känner lukten av eld.


En paus

Skulle behöva en paus från livet!
Så skönt det vore att försvinna ini ingenstans och sen komma tillbaka med nya krafter. Så trött på allt nu, alltid, eller oftast. Världen slutar aldrig jävlas med mig.

1 år har gått, RIP


♥ ♥ ♥
Känns inte som att det var så länge sedan Michaela gick bort. Men det är ju på sätt och vis bra. Hoppas det fortsätter så resten av livet för alla anhöriga så känns det inte som så länge tills återseendet.  
Aldrig trodde jag att man skulle få uppleva så många ungas död..
Ett ljus står tänt för henne idag.
♥ ♥ ♥


Cut


Klippte Mr. Eriksson idag.
Tyvärr är han inte så medgörlig på kort.
Inte är han medgörlig vid klippning heller,
och inga bra saxar eller nån trimmer har jag.
Sen blir det sitta uppe sent idag för att vänja sig till morgonnattens jobb..
..synd att man inte har sällskap bara. Långtråkigt vid datorn.

SÖT&NÖT


Min vovve är ju bara för söt när han sover! ♥♥♥
Gnyr, gläffser och rycker med bena.. och så dreglar han sig lite granna :)

Mys för hela gratisslanten?

Sicken mysig kväll det blev.
Släppte av Ronja hos Denise kl 7.
Denise bjöd in på kaffe och macka, gott!
Efter det presenterade hon Spotify för mig, dags att jag med blir modern.
Innan hemfärd gick vi ut me hundarna i Folkparkens vinterland. Vackert som tusan så här på kvällen må jag säga. Synd att man itne har någon kamera (förutom på mobben) så man kan ta lite vackra bilder. Måste införskaffas snarast!
Nu ska här borstas tänderna och sedan ytterligare lite mys innan sovdags.
MYS!

snösnösnö

Bara för att jag sa att jag hatade snön så kom det snö igår OCH idag.. naturligtvis.
Kan inte världen sluta att jävlas med mig någon gång! ..och tänk när all denna snön ska smälta bort, fyy.. det kommer att vara blask jätte länge!
Men tiden går relativt fort och snart är det vår, och vet ni vad? De sägs att det ska bli en varm vår! Dubble YEEY!


sexroboten Roxxxy


(ska bli intressant och se hur kvinorna svarar när Rocky kommer, hur många kommer att svara ja?)

Det här tycker jag är lite creepy.. Nu har det kommit en sex robot som även kan prata, nog att ha sex med en robot/docka men att den nu pratar tycker jag gör saken ännu äckligare. Skulle jag sätta på en robot skulle jag föredra att den var tyst. Skulle bli livrädd annars. Tänk om dildon skulle börja prata lixom? Men roboten kan tydligen föra samtal och man kan välja personlighet och utseende på den. Snart kommer även en manlig variant. Trots att jag tycker detta är ganska så wacko så antar jag att det är bra att den finns för dom som aldrig får sex, ja menar det är väl bättre att dom skaffar sig en robot så att dom inte går och våldtar någon istället.
Men en aning sjukt!

 


Hate snow


Så känner jag över den här dagen!
Tog 1 timme att hämta Ronja och åka tillbaka, när det normalt tar 10 minuter.
Dessutom när jag skulle åka ut från där jag parkerat och hem så spann bara däcken.
Fick gå ut och sparka bort blask snö för att komma iväg me bilen.
Jag HATAR snön, den gör mig så jävla arg!

PartyytraP


Nu blev det visst inte något gym idag ändå.
För somvanligt har Annan övertalat med mig på fest.
Denna blir i lkpg. Försfest, mellanfest och utgång.
Bättre lycka denna gång :P

Bruuumm..

Så nu har min bil ett nytt batteri. 900:- kostade det, ajaj i börsen. Nee pappa var faktiskt snäll och betalade det. Nu behöver jag bara sätta i bilnyckeln i princip så startade den! HURRA!


Stampa&Trampa

Nej nu måste jag verkligen hoppa in i dushen, för snart kommer pappa och hjälper mig att starta bilen sen ska vi åka iväg och handla ett nytt bilbatteri till mig, eller rättare sagt min bil. Skulle vara skönt om man kunde köpa uppladdade batterier till sig själv.. De vore nåt för forskarna att börja fundera på.
Efter batteri shoppingen ska jag trampa på gymmets crosstrainer och träna maggen lite granna.

Happy friday!


2h

 

 

 

UJUJUJ nu är jag helt slut!
Min och Zackos promenad ner till Ronja startade kl 8 och nu är vi alla tre just hemkomna. Men en 2 timmars promenad gjorde nog gott för fläsket.! Det här "nya" livet går ju vekligen finnemang, och jag ska se till att de fortsätter så för i sommar ska jag vara skinny bitch. Men nu ska jag äta pannkakor och bär som blev över från igår, yaay!

Hear ya later alligator ;)


Onsdagar e värst

Denna onsdag har bara gått åt till att städa, laga mat, tvätta och rasta hund.
Men onsdagar brukar alltid vara värst! Går man i skola eller jobbar så har halva veckan gått och man har hunnit bli trött. Torsdagar känns genast bättre för då vet man att de snart är fredag, och fredagar räknas knappt som jobbdag eftersom det är inledning på helgen och man slöar till arbetet lite. Men snart såh så ska jag sussilussa och då är onsdagen över :)


Ronja bus i mitt hus


På torsdag ska jag börja att vara dagmatte till Ronja, Siberian Husky/schäfer mixen som har riktigt D A M P. Men hon är ju så sööt, får en alltid att skratta. Hon tycks tro att hon är en manshund för hon brukar hoppa upp på Zackos rygg och jucka. Eller så visar hon honom bara hur man gör.


Minne för livet




20 Dag Knut

Idag är det 20 dag knut. Det innebär att allt som har med julen att göra ska ner i lådan. Jag har redan börjat lite smått så här på morgonkvisten. Så skönt att bli av med det. Nu är det ett nytt fräscht år och jag vill inte ha vintern kvar. Borde egentligen ha slängt ut de för länge sedan men har haft annat för mig.


Så skönt det ska blir.!

När maten har smält lite i magen så  blir det en timme i simbassängen och efter det en halvtimme i solariet. Det gör gott för sinnet och hälsan. Efter det förtjänar jag en stund framför tvn innan det är dags för att sova.

 

 

 


Grönsaks- och rödlinssoppa

Mitt recept på en god, mättande och nyttig soppa!
Till en stor kastrull soppa:

2 dl Linser
ca ½ Purjolök
1 Gullök
ca 5-6 Potatisar
4 Morötter
2-3 Palsternacka
2 burkar Krossade tomater
3 Vitlöksklyftor
2 st Grönsaksbuljongtärningar
Salt
Svartpeppar
Cayenpeppar
Paprikapulver

Hacka och tärna alla ingridienser och bryn dem + linserna i 5 minuter i lite rapsolja.
Tillsätt sedan de krossade tomaterna och ca 1-1,5 liter vatten. Ha i grönsaksbuljongen och krydda efter smak.
Koka ca 30 min.


Ensamvargarna på krogen

När jag hade lite tråkigt på jobbet i helgen så kom jag att tänka på det att jag tycker så synd om dom som alltid går ut på krogen ensamma. Vad är det för liv egentligen. Jag kan inte ens sätta mig själv på någon ”restaurang” och äta även om jag glömt lunch till jobbet. Dom flesta av ensamvargarna hittar vi på Harrys. Oftast är det också män.

Där har vi bl.a.

Huvudnickaren
– Han sitter/står ofta vid kanten av mitt bord och tittar på folk som dansar och diggar till musiken med huvudet.
Pervot – En lite äldre man som spanar in varenda hylla och röv på placet.
The Insecure – Är där varje helg jag jobbar och jag har aldrig sett honom tillsammans med någon. Han spelar snålt, så fort han vunnit lite eller förlorat så går han en runda på krogen och kommer sen tillbaka.
MEN så har vi också en kvinnlig ensamvarg, jag kallar henne Draken Hon är säkert 80 år gammal. Hon har vitt hår, svarta lackleggins och en magtopp. Smal som en sticka är hon också, men det är eld i henne kan jag lova! Hon dansar från öppning till stängning.

Jag hoppas verkligen att dessa människor har vänner till vardags och gör detta ensamma besök på krogen frivilligt.


P E A C E out


Gick och la mig 22.30 men somnade inte förens runt 2 i natt och vaknade klockan 5!
Det blir till att köpa sömnpiller nu. Dessvärre så blir jag så dåsig hela dagen av dem.
Just nu sitter jag och käkar havregröt och försöker komma ihåg hur jag gjorde min goda grönsakssoppa med linser, hmm… Senare blir det alltså sopplagning och efter det simhallen.


Vårkläder

Så fort solen tittar fram som den gjort idag får jag genast vårkänslor och måste dröma mig dit genom att kolla på vårkläder. Här är några plagg från http://www.halens.se/ som jag tänkt att beställa.


En top/klänning för 199:-

Klänning för 179:-   Finns i flera färger.

Leggins i två pack. Ett par blommiga och ett par enfärgade. Finns i flera färger. 198:-

Och så en väska för 249:- som jag bara måste ha. Älskar runda och bulliga väskor som man kan hänga på axeln!


Inga händelser


(Bild ifrån tjejkvällen. Vi emelisar fick ta e flesta stötarna. AJJ!)

Otroligt seg dag! Söndagar kan verkligen vara uttråkande.
Men ett mysigt bad med tända ljus fick ja nyss serverat.
Blir väl en film och soppa strax.
Hoppas på en mer händelserik dag imorgon.

Update


Bara så att ni vet är mina naglar riktigt flashiga nu.
Dom är paintade med silvrigt nagellack. Jajjemensan.
En goddigoddi vaniljyoughurt med bär har jag också ätit.
Gårkvällen hos Anna med resten av tjejgänget var riktigt trevlig kan jag med tala om. Lite pics later on. Nu ska jag tussa till håret och göra ansiktet vackert för nattens arbete på Otten.

Kisskiss


Fy bubblan


I feel good nananana!
..och pigg som satan är jag efter gympasset.
Men fy bubblan, jag lär vara desto tröttare efter jobbet i natt.
Men då kanske jag somnar gott för en gångs skull!
Hoppas på en mild träningsvärk imorgon så att jag klarar
och köra bil imorgon :O


Fy skamm!

Fy fablan för jägarna som skjuter vargen, utan att ens ha koll på vilken varg det är dom skjuter, och utan att ens kunna skjuta ordentligt vilket resulterat i att flera vargar fått halta blödandes och lidandes i skogen. Nu har de skjutit flera alfadjur istället för att åtminstånde ta reda på vilka som är svagast och ta dem. Det blir helt fel med generna nu. Det ska vara starkast överlever. Istället skjuts alfadjuren och de stackars valparna blir föräldralösa.

På jägare låter som om vargen vore något sorts monster som tar allt som kommer i dess väg. Ungefär som människan då. Då måste vi utrota oss själva med om rätt ska va rätt.

En studie utförd av Sveriges Lantbruksuniversitet år 2006:
Det framgick att 96 % av biomassan bestod av älg. Av 199 vargdödade kadaver var 148 älgar, 9 rådjur, 5 bävrar, 10 grävlingar, 6 harar, 20 fåglar (främst orre och tjäder) samt en kalv från nötboskap. Av älgarna var 133 kalvar och 15 ettåriga älgar, men inget vuxet djur hade dödats av vargar. Av dessa data kan man dra slutsatsen att vargen främst utgör en konkurrent till jägare och inte ett hot mot tamboskap.

Jag förstår inte hur jägare som har hunden som bästa vän så hungrigt kan jaga vargen. Utan vargen hade inte ens hunden funnits. I varje hund finns en bit av vargen. Den genetiska skillnaden mellan hund och varg är mindre än skillnaden som finns mellan alla idag levande människor.


Gryyym


RayWilliamJohnsons

GoThdammmn

Ojojoj träningen har verkligen satt i gång ämnesomsättningen!
Blir jättehungrigjättefort. Och vet ni vad? Nu förstår jag hur Star Wars filmerna är upplagda för jag har nu sätt allihopa utom de två första. Så nu behöver jag aldrig mer se dom eller fundera över ordningen nananana.! Nu ska här bakas rågsiktsbröd..!
Imorgon blir de gymmet och jobb at Harrys.
Snart är den efterlängtade fredagen här också.
Happy days!
Mjaaaoo


Springtothespring


Satt och bläddrade i den nya vårkatalogen från H&M och guu vad sugen på våren jag blev! Så himlans underbart det vore om man kunde få shoppa lite vårkläder, men ännu är det för tidigt för det. Måtte våren komma tidigt i år bara!


The

Just nu sitter jag och dricker en god kopp grönt te med citron, ingefära och kamomill.
Detta te tillsammans med lite honung gör underverk mot förkylning!


Kamomill:
verkar muskelavslappnande, kramplösande och lugnande. Kamomill är antibakteriell, inflammationshämmande verkan och kan förebygga och lindra förkylning. Kamomill har ofta en god effekt vid olika typer av matsmältningsbesvär.

Ingefära: verkar inflammationshämmande, är rik på antioxidanter, motverkar illamående, lindrar åksjuka och är bra för matsmältningen.

Honung: innehåller vitaminer, mineraler och antioxidanter. Effektivt mot behandling av sår.


Lääskigt där nere

Jag avskyr att ha tvättstuga så här tidigt på morgonen när alla lägenhetshus ännu är släckta. Att behöva gå ner i i mörka tvättstugekällaren då är då minsann inte kul. Man har ju läst vilka galningar som finns i världen. Han/hon skulle lika gärna kunna dyka upp i min tvättstuga! Och det vita tvättmedlet står inne i förvaringsförrådet, ännu värr! dit vågar jag absolut inte kliva in. Det blir ingen vittvätt! Slänger ut kläderna å hoppas på att snön färgar av sig.

Burning FAT

Idag har jag vart och brännt 400 kalorier på gymmets crosstrainer. Underbara känsla.
Imorgon ska magen få sig en omgång + att jag ska slita med tvättstugan.
Nu ska jag gå och göra mig en mummsig smoothie för det har jag förtjänat :)

Mardrömskvällen

Fy fasiken vilken hemsk kväll!
Sitta på jobbet och knappt ha något att göra.
Sen när det är dags att skriva ut kassakvittona funkar inte skrivaren.
Får skriva allt för hand och sen stämmer det inte.
Kom efter en halvtimme på en lösning.
Sen hem och bildörren fastfrusen.
Dessutom är jag så arg och borta att jag kör mot rött.
Tur att polisen bakom inte hann att se det!
Sitter nu här och tröstäter.
Tror inte att jag kommer att kunna sova då jag fortfarande är så nedrans arg!


Utbildning

Fyyy vad sur jag blev på mig själv nu!
Sökte en månad för sent till sjuksköterske utbildningen (mitten på dec.) då jag fick reda på att Emma kommit in :P och nu fick jag beskedet att jag låg på reservplats 88! Det är ju ganska så kört då.
Hade jag bara sökt i rätt tid hade jag ju kommit in!
Får söka till hösten men det är ju så långt dit :( förhoppningsvis får man väl jobb snart och då är det ju iochförsig skönt att ha kunnat lagt undan lite pengar till studentlivet. Men om jag inte får jobb då :O jag klarar snart inte längre att vara "arbetslös".
Jävla skit Emyl!

God tv dag

Skönt att det en dag som denna är en massa filmer på tvn!
Och att alla krogar är stängda så jag slipper att jobba.
För idag hade jag bara tänkt att ligga framför tvn och äta.
Tänkte bl.a. se Sliding Doors på 4an kl. 16:50.
Tror största delen av befolkningen sitter framför tvn idag.
Ha en god tv dag..!


Vilken kväll!


Festen började hos Berra tillsammans med 9 andra.
Vi hade trevligt med gissningslek och dricka.
Klockan 12 gick vi självklart ut och skålade.
Efter det trasskade vi bort till fest nr.2.
Där möttes vi av kaos.
En kille låg däckad och blev hämtad av ambulans.
Dom enda paren på festen tjaffsade.
.. Och så hade vi den otrevliga saken som hatade alla blondiner och fjortisar på festen fasten att den enda fjortisen på festen egentligen var hon själv.
Men det fanns faktiskt trevligt folk som gick att umgås med, och med vännerna mina hade jag kul, iaf med 99% av dom. Man ska inte förvänta sig för mycket av en nyårsafton.
(bilder inom kort)


RSS 2.0