Valborg

Valborg idag. Bjuden hem till kusinerna i krokek. Hade ju vart trevligt. Men inget galler till bilen har vi köpt så känns lite riskabelt att åka iväg med hund och barnvagn när Mirjam sitter där bak. Dessutom är det besvärligt med mina toabesök så inte så kul göra dem någon annan stans heller.. Vi får se om vi löser de på något sätt eller så får vi mysa till det hemma själva istället. Valborgsfin ska vår lilltjeja iaf få vara i någon av de fina klänningarna hon fått av mamma å pappa!

Trevlig valborg allesammans!

Första badet




Första badet för Mirjam idag. Hela familjen samlad. Hon tyckte det var lite läskigt.

Fredagen

Vid lunchtiden igår kom farmor Kerstin med familj och hälsade på. Lite rosa kläder fick fröken liten. Supergod äppelkaka åt vi och fick hjälp med att borra upp lite saker. Vår lilla familj tog en promenad ute i solen och så bestämde vi oss för att göra ett snabbbesök hos lilltjejas mormor och morfar för en kaffe. Men det blev visst lite längre än så.. Kom hem kl 21. Blev grillat och mycket fotande.

 


Oro

Så kan man också sova.

 

Robban och jag är så nervösa över plötslig spädbarnsdöd. Måste titta till Mirjam en gång i minuten och se så hon andas. Vi kör slut på oss själva. Vi tänkte att vi skulle köpa ett andningslarm så att vi kan slappna av lite åtminstone. Jisses.. förstå, nu kommer vi för resten av våra liv ha ett annat liv att oroa oss för! Man förstår nu ens egna föräldrar som man i yngre år bara tyckte var konstigt onödigt jobbigt oroliga för ingenting..!


Viktkoll och besök



Idag gjorde vi en andra viktkoll eftersom jag var orolig efter tisdagens då hon tappat ca 250g (10% får tappas vilket för henne är ca 400g) men idag, endast 2 dagar senare har hon gått upp dem igen. Mjölken kom ju igång i tis e.m och hon är ett riktigt matvrak!

Bella kom på besök idag också och Mirjan fick 2 söta outfits och en tuff jacka. Ska ta bild på allt fint hon fått och lägga upp på bloggen imorgon!

Första promenaden

 

 

Robban och jag bestämde oss för att ta en promenad med vagn och hund bort till hundrastgård. Naturligtvis så började det regna lite smått så vi drog på regnskyddet. 20 meter bort och det börjar spöregna och blåsa! Blev en snabbis i rastgården. Men otroligt skönt med frisk luft hur som helst. Har inte vart utomhus sedan hemfärden i söndags.


Förlossningen

 

 

Nu är hon äntligen här. I söndags natt klockan 03.58 föddes hon. 53 cm lång och en vikt på 3935g. Vi blev lite förvånade att det blev en flicka. Men precis som min mor hade jag ändå någon känsla av det var en flicka, men omgivningen sa ju att det varen pojkmage jag hade!! Tji fick vi allihopa. Kl 10 sattes jag igång och strax innan 12 på natten gick vattnet. 16 tuffa timmar gick vi igenom och jag hoppas att jag aldrig mer behöver bli igångsatt igen, men när man tänker tillbaka var det trots allt en upplevelse jag inte velat vara utan, tack vare min älskade Robban som fanns där som bästaste stödet. Jag börjar gråta när jag tänker på att vi fått vara med om detta tillsammans. Ett fint minne även om det inte kändes så just då.

 

Hände lite roliga saker under första tiden på sjukan. Tydligen fick vi inte lämna avdelningen eftersom att jag fått sån gele som väldigt plötsligt kan orsaka starka värkar. Men det visste inte vi. Så vi försvann på egen hand iväg ut utanför sjukan på en promenad och passa på att sedan ta en fika inne på sjukhusets cafe. Vi var borta i ca 2,5 timmar. Sedan satte vi oss i tv rummet på förlossningsavdelningen. En barnmorska går förbi och stannar upp när hon får se oss och säger: Är det ni som ska va på rum 56?!! Jaaa.. säger vi. Barnmorskan: MAGGAN (annan barnmorska) jag har hittat dina patienter, här är dom! Maggan: Ja har frågat runt och letat efter er överallt!! Jag trodde ni dragit hem! Nu får ni inte smita iväg från rummet något mer! (inte arg på något sett). Robban och jag kunde inte hålla oss för skratt. Vi hade vart på rymmen i över 2 timmar!


Igångsättning 10:00

Konstigt det är att ha en tid för att åka å föda. Typ som att ha en tid hos frissan.

Men i alla fall iväg till sjukan för igångsättning blir det om en timme. Min största rädsla är att bajsa på mig. Annars är jag inte speciellt orolig. Mest pirrigt (väldigt pirrigt) och tycker att det ska bli lite spännande. Vi hörs väl igen om någon dag!


Skuldkänslor

Gick hem till mor och far igår som bjöd på grillat beställt av Robban oavsett väder. GOTT. Lämnade kvar Zacko där. Redan på hemvägen mådde både jag och Robban dåligt över att ha lämnat honom, att inte våran gnälliga men mysiga  fyrbenting som snart är storebror skulle ligga och gny i sömnen i hans säng i sovrummet denna natt. Och inte nästa heller. Men vi vet ju att han trivs mycket bra där han är i alla fall.

Hinnsvepningen hade nog lite effekt trots allt. Hade värkar hela igår och till natten gick slemproppen. Hoppas att det även gjort att tappen mognat lite så att den delen går fortare än dem beräknade 10 timmarna.

Tidig morgon

Vaknade som vanligt klockan 4 imorse och var kissnödig. Har de senaste veckorna i alla fall lyckats somna om till 6, 7 men icke idag! Allt med igångsättning och förlossning snurrade i huvudet. När jag legat där i en timme ochtänktochtänktochtänkt kom jag på att jag nog skulle sjunga för Robert på morgonen och ge han paketen. MEN jag kunde verkligen inte komma på hur sången man sjunger för den som fyller år går.. men efter ytterligare en stunds funderande kom jag fram till att så här måste den ju gå: Ja må han leva! Ja må han leva! Ja må han leva uti hundrade år! Å då ska han skjutas och då ska han skjutas ja då ska han skjutas på en skottkärra fram! Ehhh.. GRATTIS!?

 

Men jag googlade och insåg att den inte alls går så och pluggade sedan in den rätta svenska födelsedagssången i huvudet. Scones, te och ett avsnitt trueblood på de! (och ett tänt ljus förståss).


GRATTIS ROBERT ♥

Grattis till min älskade Robert som fyller 26 år idag. Nu får han inte åka på ungdomsbiljett längre!


(Full och glad för mååånga år sedan).

Jag själv har namnsdag idag. Inte för jag någonsin brytt mig om att ha namnsdag men det är lite kul att mitt tilltalsnamn (Emelie) har namnsdag samma dag som Robban fyller år! Robert och jag har även "halvårsdag" idag (7,5 år).

Kontroll + hinnsvep

Så idag var kontrollen. Fortfarande omogen livmodertapp och ett foster som är relativt rörligt och inte har velat sjunka ned men som huvudsakligen iaf mår bra där inne. Läkaren gjorde en hääärlig hinnsvepning (som ökar sannolikheten för att förlossningen startar inom 48 timmar) men som jag ännu inte märkt någon effekt av och troligtvis inte kommer göra heller (vad jag tror iaf!). Jag vill helst att den lille i magen väntar med att komma till lördag för imorgon fyller Robban år. Jag tycker det är roligast om de närmsta till en får en varsin alldeles egen egodag..!

Huvudkarusell

En tidig morgon "fylla" på ett par Citodon. Jisses vad dom kicka in fort. Jag känner mig verkligen jäätte full. Sådär svag i kroppen som när man druckit för mycket och vet knappt vad jag t änker, tankarna kommer i mängder och alla håll. Mycket ansträngande att få till detta blogginlägg då tagenterna tycks flytta på sig. Kanske skulle ätit frukost först.

Ryggskott

Blev en sväng till förlossningen idag. Fick vid 11 tiden imorse helvetiskt jävla ont i ryggen/svanken. Kunde inte röra mig och skrek rätt ut när robban som jag ringde hem försökte hjälpa mig ur sängen. Både jag och bebis blev undersökta. Skönt att veta att det fanns bra med fostervatten och att bebis mådde bra där inne. Det verkar dock inte som något är på gång att starta för jag var inte något öppen och de sammandragningar som kom var orsakade av smärtan i ryggen vilken beror på ryggskott! Fick starka värktabletter där och ett par med mig hem men det gör fortfarande såååå ONT så jag vet inte var jag ska göra av mig själv. Så himla perfekt tajmat med allt. De här dagarna som jag gått över har jag åkt på förkylning med halsont, 3 krånglande och värkande visdomständer och idag ryggskott!!! Nu ska jag vanka runt lite här hemma. Konstigaste vädret idag förresten (sol, regn, hagel, sol, hagel, moln, sol, spöregn). Skit tisdag!

BF+13

I förrgår var jag jättedesperat på att få ut bebis så jag övervägde starkt att ta mig till apoteket och köpa lite ricinolja som fungerar på många för att få igång en förlossning. MEN denna olja kan bland annat ge hemska värkar och timmar spenderade på toaletten eller en för snabb förlossning utan några pauser mellan värkarna (inte så kul!). Igår ställde jag istället in mig på att jag kommer att bli igångsatt. På torsdag ska jag som sagt till specialistultraljud och förlossningsavdelningen för undersökning och jag kommer då att säga (kräva) att jag på lördagen vill (ska) bli igångsatt. Så nu längtar jag först massa till torsdag för att veta hur det ligger till och hur lång tid en igångsättning för mig ungefär kommer att ta. Men senast på måndag lär bebis i alla fall vara här!


"Avklarad"

Vissa ordtrender osv. kommer och går på facebook. Ett ord som använts flitigt ganska länge nu är ”avklarad”. ”Fukosten avklarad”, ”En promenaden i solen avklarad”, ”En kopp kaffe avklarad” etc.etc.etc.. Låter inte ordet ”avklarad” något negativt? Som om allting i livet bara är någonting som ska klaras av..?  Som om livet bara består av en lång lista på ett papper med en massa saker som ska bocks av, eller ”avklaras”. Att blanda ordet avklarad med något bra låter åtminstone för mig bara knasigt och fel, och himla tråkigt!


Promenaden

Mamma tycker jag är tråkig som inte uppdaterar bloggen så ofta, ”du kan ju åtminstone ta kort på en blomma och lägga upp”. Så här kommer en bild på en tussilago från Zackos och min långpromenad:

 

Tussilago (Tussilago farfara) betyder förjagare av hosta.

Zacko sörplar lite vatten. Jag hann precis dra undan honom innan han la sig i pölen, puuh!

Lycklig vårhund.

Mindre glad hund när matte ska vara tråkig och be honom sitta fint för att ta en nedrans bild.

 


KOM UUUUUUT

Från att ha oroat sig nästan hela dagen för att bebis knappt rört på sig till en stark önskan om att bebis nu gärna kan lugna ned sig. Den har vart helt galen sen promenaden hem från mamma och pappa för 1½ timme sedan. Fy fasiken vad det gör ONT! Sparkar, boxar och stretchar ut sig så att det känns som om att magen snart spricker. KOM UUUUUUUUUT nu bebis!!! (men inte genom att bryta dig ur magen tack). Så tråkigttråkigttråkigt att vänta. Speciellt när man är hemma själv under vardagarna. Idag har vi i alla fall både grillat och vart hos mamma och pappa och ätit gott. Smördegsinbakad älg och blåbärspaj till efterrätt, MUMS!!

 

Ett avsnitt True Blood nu och sen förhoppningsvis susselussa.


Barnmorskan v.40+6

Barnmorskan sa OJ va högt upp magen går. Upp bakom revbenen, de måste göra ont va? Mmmmmm sa jag. 36cm var livmodermåttet och inte hade bebis sjunkit ned något denna gången heller och bebis låg fortfarande i ruckbart läge. Fick en tid den 19e för att kontrollera fostervatten osv och efter det får jag tid till igångsättning ett par dagar senare. Men förhoppningsvis behöver de inte gå så långt.

Äckelglass

La upp ett rejält lass med glass igår men åt bara några skedar och lämna skålen på bordet. Timmar senare är glassen fortfarande kvar så som ja la upp den, bara med lite fluffigare utseende. Så himla äcklad jag blev. Vad är det egentligen dem gjort med glassen? Riktig glass smälter, och så ska det vara! (Glassen har fortfarande idag inte smält). Får göra mig egen glass utan en massa E-ämnen..

 

 


Besviken

Jag har aldrig känt av graviditeten så lite som i natt! Inte en endaste sammandragning/värk eller spark från bebis. Så jävligt.. Men kanske var det bara lugnet före stormen, en liten uppviling som kroppen behövde för att kunna orka sätta igång på riktigt? Hoppas..! Ska i alla fall till barnmorskan idag så vi får se vad hon har att säga om saken.

Värkar på nätterna

Har haft värkar som jag vaknat av de 3 senaste nätterna nu och drömt att ungen kommit ut. Inatt var det ett par starkare. De gjorde så förbannat ont i ryggen och jag som hittills varit lite osäker på ryggmärgsbedövning (pga att jag är rädd för att förlossningen kommer stanna upp i många timmar om den tas) ändrade mig i natt och blev säker på att ja skulle ta den, eftersom att jag fick så ont i ryggen utan att det ens är igång på riktigt, haha. Hoppas detta betyder att det är nära nu, och då menar jag verkligen nära.

Påskägg!!!


Från gulle mannen


Från mamma och pappa ett stooort ägg med en annanas och annan frukt, godis, gott till djuren, chips och en energi drink. Greeejt!

Not yet



Ingen bebis ännu.. Men har ju trots allt bara gått 1 dag "över". Plåga sig genom långpromenad gjorde visst ingen nytta, inte för mig iaf. Hund blev väl glad. Kanske skulle prova att blanda till det magiska teet, springa upp och ner för trappen 20 gånger, äta massa ananas, be karln om lite fotmassage eller något av alla de andra knepen som vissa tror har effekt på att kunna få igång förlossningen? Eller så försöker jag bara sysselsätta mig själv och väntar till bebis själv är helt redo.


Barnmorskan v40 (39+5)



Hos barnmorskan idag. Uppe i 77kg :O. Bebis låg fortfarande i ruckbart läge, alltså inte fixerat sig. De (barnmorska+praktikant) trodde till och med att h*n flyttat upp sig lite. Nedrans! Men bebis tycks ju iaf må bra. Tid igen nästa onsdag om den inte tittat ut tills dess.

sömnen

Blev inte någon bättre sömn inatt inte! Har vaknat ungefär 1 gång i timmen. Tydligen har jag pratat snabbt och ilsket i sömnen också. Och förmodligen även varit uppe och mixtrat med tv:n i sömnen. Men idag skiner åtminstånde solen! (än sålänge).

RSS 2.0