Katter♥papper

Slår upp boken och Cindy springer, hoppar upp på boken och ligger på den inom bara några sekunder. Vad är det för fel på katter!?

 

Förresten.. vilken bok också (den till nya tentan). Inte nog med att det är psykologi på engelska (vilket innebär en massa svåra nya termer som jag inte ens kan på svenska), att den är as stor, och 700 sidor lång.. texten är också jobbigt liten. Har 19 dagar lånetid på den, hur F*N ska jag lyckas förstå och ta till mig allting på den tiden har jag tänkt.. Menmen, det är värt ett försök!

 

DÖ nöjd..


Morgonmys

 

Jag älskar mornarna. Mirjam vaknar till, äter lite och sen ligger vi kvar i sängen och tittar på varandra, jag pratar och Mirjam jollrar skrattar och ler tillbaka. Hur mysigt som helst. Det kommer jag verkligen sakna när hon blivit äldre. GULLUNGE . Älskar också att ligga och titta på henne när hon sover, så sööööt. Nu vill jag ta upp henne och kramas bara för det!!! Men lite taskigt kanske att väcka henne bara för att hennes mamma vill kramas… :)


Dopplanerande

Ryggskottet är bättre, yrseln har lagt sig (svimmade i lördags) och sjukgymnast är bokad till den 11sep. Nu ska de bli ordning på ryggh*lvetet!
 
Har planerat på dopet idag. Åhh älskar att planera fester och liknande. Hade jag mer pengar skulle jag kunna göra alla mina 1000 ideer som jag har. Men det blir nog bra med min lilla budget med. Det är ju meningen att Mirjam ska "firas" och allt annat spelar egentligen ingen roll, men lite fint och planerat vill jag ändå ha det. Temat ska gå i färgerna vitt, ljuslila och silver. Mamma och pappa fixar smörgåstårta och Mirjams farmor som är duktig på mat och kakor kommer hit och hjälper mig att göra 2 doptårtor. Mycket mer vill jag inte avslöja här på bloggen nu, lägger upp bilder efter dopet som är den 8e september :)

Sova?

Mirjam vill inte sova. Istället vill hon äta på sin speldosa.
 
 
Men det vill däremot Cindy.. i en plastpåse innehållande papper, i tvättstugan.. bland allt skräp,,.
 
Hon gör sig så fiiiint i blixtens ljus! Riktift söt (not).

4 mån

I onsdags blev Mirjam 4 månader gammal! Och då var vi även på bvc. Hon hade ökat med 2,5 cm och 1 kg på en månad. Väger nu 7500 gram och är 67,1cm lång! Min lilla knubbis
 
Så liten hon var!!
 
Så stor är hon idag!

Anledning till blogguppehåll

Först var det för att jag pluggade till tentan. Sedan har jag inte haft lust att skriva för jag har varit så arg. Ingen tenta blev skriven. Jag gick dit men.. upptäckte att det inte var samma tenta eller litteratur..! Att det nu är en annan tenta och ny litteratur hade vi inte fått information om. Nya tentan ska jag skriva 29e oktober. Vi får se hur det går.. Den tjoooocka boken på engelska kostar 1500:-. Har reserverat på campus biblioteket men får bara låna den en kortis (dessutom fel utgivelse år). Men jag gör mitt bästa, ingenting är omöjligt!

 

Imorgon är det tänkt att jag ska jobba ett pass igen. Men det kommer nog inte gå. Har fått ryggskott igen. Går som en halt anka i en sengångares takt. Jag vill :(((


Grattis. Tack så mycket!

Grattis på födelsedagen Emelie. Hoppas du får en bra dag. Hoppas du bli bortskämd. Jo man tackar (verkligen tack, jag menar det, uppskattar varenda grattis, säkert, jag lovar, tack så mycket alla!), meeeen.. eh NEJ, det blir inget med det där idag. Idag ska jag ta till vara på varje minut som Mirjam sover för att plugga (uhum..efter detta inlägg alltså..). Men förhoppningsvis så kommer det resultera i att jag sen får en alldeles as bra dag senare framöver när jag får tillbaka en tenta som det står GODKÄND på! Föresten så har jag trott att jag vart 24 i säkert ett halvår nu..


PENGAR

Efter att ha skrivit tentan på fredag ska jag någon dag unna mig lite shopping för födelsedagspengarna jag fick! Resten går till att betala för att ta ut visdomständer i oktober, vilket kommer att kosta 6-8000:- (mindre kul). Trevlig kväll igår förresten, tack alla!


en lördag

Idag bullade jag upp täcke både framför och bakom Mirjam så hon inte kunde vända sig över på mage och bli ilsken. Igårkväll hittade jag henne sovandes med ansiktet rakt ner i madrassen, läskigt! Lät som hon nästan inte fick in någon luft alls. men nu så har hon sovit inmurad av täcke i 2 timmar och jag har fått plugga ostört, WOHOO!!
Solen skiner också och i eftermiddag ska min födelsedag firas (som jag helt hade glömt bort är på tisdag), Mamma,pappa, mormor, morfar och Bella kommer. Ska bli trevligt, och gott :)

Mumsigt med gröt

Jisses. Snällasnälla låt denna gnällperiod som Mirjam har gå över SNART! Helt hopplöst. Hon sover nästan inget alls (jag sover inget), vill inte leka på egen hand, rullar över på mage och skriker, jag vänder henne och 30 sek senare är hon på mage och skriker igen. Matvrak som hon är också, så köpte vi gröt och började med idag. 1 tsk  i ett par dagar och sen 2 ett tag osv. Vad jag längtar till hon börjar äta mer och ja slipper ligga i sängen och amma hela dagrna. Fy vad trött jag är på det!!!!!! Visst kan amma va mysigt men inte när man känner att man lika gärna kan bosätta sig i sängen.
Mums med gröt tyckte Mirjam!

Ogräs BORT

 
Mirjam låg i vagnen och tittade på träden med alla de fina gröna löven medens jag rensade ogräs mellan plattorna på tomten. Lite skön avslappning sådär mellan pluggandet ;)

Ta tag i skiten

Har anmält mig till den förbannade tentan som jag avbokat x antal gånger för att jag HATAR den, jag är rädd för den, och anledningen till att jag känner så är nog för att jag inte riktigt förstått mig på den.!? Varken hur den kan vara en spärr för fortsatt pluggande eller hur de vill att jag ska skriva (jag har ju absolut inte svårt för att lära mig annars!) Men nu har jag tagit till mig tips från en vän som klarat den + att jag haft en paus från tentan ett tag, och känner nu därför att jag fått nya krafter att ta tag i tentaj*veln. Jag mår fatkiskt till och med bra av att plugga! Eller, vet inte just om det är själva pluggandet (som jag var ganska trött på innan mammaledigheten), det kanske bara är att ha någonting att göra. Fruktansvärt trött på att bara städa eller sitta vid datorn.  TYPISKT nog så är Mirjam i någon period som gör att hon bara sover i 45 min i sträck och sedan vaknar med ett gallskrik. Men det får bli hårda livet fram till 17e. Tur som satan att kaffe finns.

Nattjobb = trött

3 timmars sömn, WOHOO! Väntar nu på att Mirjam ska bli trött så att vi kan gå och lägga oss och sova några timmar. Känns ju lite tråkigt att sova bort det fina vädret, men förhoppningsvis kommer det några fler soliga dagar. Det var kul att jobba igår. Skönt att få vara lite annat än mamma för en stund och gagga lite med gammal kollega! Hemma hade det gått bra utan mig, puuh! Sövde Mirjam vid 22 och så sov hon fram till 03.00 och jag kom hem 03.45! Tur att hon sov så länge eftersom hon vägrar nappflaskan! Jobbar ännu ett pass den 25e. Hoppas på att vi fått henne till att ta flaskan då.

Varm e.m

 
Hujeda mig vad VARMT! Fick chocken när jag just gick till affären. Har inte vart ute på hela dagen. Blev sugen på att åka och ta ett kvällsdopp, men frågan är om karln i huset är lika sugen på det? Förresten så blandade jag ihop dagarna. Igår var det torsdag, inte fredag för det är det idag och imorgon är det lördag och det är på lördag jag jobbar!
 
 

Busunge

Busungen hasar sig ur babysittern
 
Hon tyckte man kunde ligga och titta på tv så.
 
Gömma sig under kudden är också kul (hon drog den över sig själv)

Ingen skjorta

Ännu en gång på stan på jakt efter en svart basskjorta. Behöver ju en när jag ska hoppa in och jobba. Vilket jag ska göra imrogon. Men hittade jag någon, neeej. Och usch på den otrevliga dryga personalen på åhlens och H&M. Målade i alla fall naglarna innn jag stack. Dom blev jag nöjd med. Snyggare i verkligheten ;) Nu iväg till mamma och pappa på käk.
 

RSS 2.0