Bilstolsköp..

Känns konstigt att det redan är torsdag idag. Trodde det var tisdag..
 
Sitter och funderar över bilbarnstolsköp. Nog dags nu, hon är så lång vår tjej så huvudet sticker lite ovanför kanten på stolen. Inte bra.. Men vilken ska man ha? Finns ju så många och i så många olika prisklasser! Men det blir nog bäst i test 2012 för kampanjepriset 2800:-. Britax Multi-Tech II. Bara läst positiva kommentarer i forum och snygg är den dessutom och finns i MÅNGA olika färger. Kan hålla upp till 8 års ålder men jag gissar på att Mirjam nog växer ur den på längden något år tidigare än så. Men i alla fall, skönt att slippa köpa ny stol sen på länge!!
 
 

Mera paket

Igår var vi iväg till farmor Kerstin på mat. Mirjam fick moccasiner, 2 pyamasar och presentkort på ikea för 500:- så att vi kan köpa bänken med plastlådor till hennes rum. Kanon!!! Vill även köpa mattan på bilden nedan.
 
Robert och jag fick pengar så vi skulle unna oss SJÄLVA vad vi vill. Hela 2000:- var!!! + de 2000 vi fick tillsammans på julafton, som vi bestämde att vi skulle ta endel av till att göra saker tillsammans, vilket vi inte gjort på evigheter. Så behövligt! TACK!!!

paket

Varje år tror jag att jag har fått så bra grejer som jag kan få men så blir det en ny julafton med minst lika bra grejor. Gjutgärnsgryta av finest kvalitet så jag äntligen kan laga många fler goda grytor, allt en frusen människa behöver ;) och pengar m.m. Och Mirjam sen, ojojoj.. hon behöver verkligen inte sakna något. Vilka grejer hon fick och förutom massa braiga leksaker och böcker även en massa superfina kläder!! Min mormor hade dessutom själv sytt en jättefin klänning och ett förkläde tills hon blir lite störr, såg ut som gjorda av ett riktigt proffs!!
 

Dagen innan julafton

Robert tog Mirjam och åkte till rejmyre för att hälsa på farfar för över en timme sedan. Det var meningen att jag skulle gå till affären, laga lite mat, slå in paket och greja här hemma, men fortfarande sitter jag här helt handlingsförlamad och moffsar i  mig Geisha. Vart ska jag börja!??!?!? Med en dush kanske? Förhoppningsvis piggar det upp och gör att jag kan planera ett schema.
 
Längtar till imrogon!!
 
 

SAKNAD

varför..varför.. VAAAARFÖÖÖÖR.. skulle jag baka saffranskaka och brygga kaffe som jag sedan överdrivet konsumerade en timme innan jag fick vinterkräksjukan!???!! Jag skulle verkligen behöva kaffe idag. Kaffekaffekaffe.. I MISS U Har inte druckit en droppe på över en vecka och jag kräks nästan när jag skriver detta..  Så bra den blev, min efterlängtade saffranskaka... men nu blir det ingen på 10 år eller mer. Någon som vill ha en saffranskaka? Har legat i frysen sen den 12e ;)

BAJSDAG

Rent ut sagt.. Dom dyker upp med jämna mellanrum men som tur är går de över, och denna har snart nått sitt slut. Nu vill jag ha helg!!!

Utforskande nakenfis

Har en utforskande nybadad liten nakenfis som kryper omkring i hela lägenheten och prövar sina toner i olika rum. När jag säger "kom till mamma" så byter hon håll och kryper mot mig, så hon förstår helt klart vad jag säger! För övrigt så kan jag säga att kålpuddingen blev myyycket god!

Julmat och gott

Idag ska jag göra finsk kålrotslåda, imorgon ska jag laga viltköttbullar, på fredag den mumsiga choklad kolan och på söndagen finsk morrotslåda och sen är mina biddrag till julbortet klara! (KANSKE blir det knäck någon dag också..) Under lördagen ska ingen mat lagas för då ska julklappar hinna handlas och slås in och till kvällen sedan ska jag bara njuta av lite glögg till en bra film tillsammans med min kära (robert alltså..)! MYYYYYSSigt med JUL

"Ny" bil

Har haft fullt upp med att fixa iordning vår Opel inför försäljning och köp av "ny" bil. Nu är vi ägar utav en vit ford mondeo 08 med sportig design. Så nu åker Mirjam säkert och inte minst, fint!! Älskar bilen. Så skön att köra och så snygg!!

vinterkräksjukan

I torsdags e.m bröt vinterkräksjukan ut på mig och runt 00 började även robert kräkas. Så vi höll på hela natten och kräktes ikapp och sackars Mirjam blev väckt gång på gång. Inte det lättaste att ta hand om en bebis när båda kräks ikapp och man inte ens orkar lyfta ett finger :( Uschuschusch. På fredagen ringde vi efter Mirjams farmor som fick komma och hämta henne och sitta barnvakt till fredag f.m. Jag hade svårt att slappna av först och grät när jag för första gången skulle lämna över henne för att sova borta och delvis på grund av att hon inte tar flaska, men eftersom att jag ändå inte hade någon bröstmjölk när jag var sjuk så kunde hon ju lika gärna vara hos någon som kunde ta hand om henne ordentligt. Det hade dessutom gått jättebra och hon hade bara vaknat en endaste gång på natten i 30 min och sedan somnat om igen!!! Välbehövlig vila för både oss och m, tack kerstin! Och tack till min mamma som shoppade allt behövligt en matvägrande bebis och en sjuk familj behövde! Nu mår vi äntligen bättre. Men nedrans #5£/)$( DY&%!, där försvann helgen som var tänkt till att shoppa julklappar, kul att behöva göra det nästa helg, nää!!!!
 
 

Busan!

Medens jag lagade mat i köket kröp Mirjam från andra sidan vardagsrummet, snodde en tv dosa på vägen och satte sig i ett hörn vid soffan bakom vardagsrumsbordet.

 

Ooops mamma kom på mig! Vad gör jag nu? Hmm..

 

Spelar på min busig- och söthet förståss!


Nattskräck

Stukad fot (tror jag) är resultatet av att jag naken och gallskrikande flydde från sovrummet och hann halvägs ner från trappen där jag snubblade, vilket Robert talade om för mig efter hann fått tag på mig i trappen, väckt mig och fört mig tillbaka till sovrummet.  Jag fick ett night-terrors/nattskräck anfall som för några år sedan. Samma svartklädda och mörkhåriga kvinna/våldnad som släpade sig fram underifrån sängen, upp mot väggen och som plötsligt sen vänder sig mot mig. När hon sedan var på andra sidan av mig i sängen (säkerligen egentligen robert jag såg) så mins jag att jag fick fart och bestämde mig för att fly ut, alltså UT utanför vårat hem. Förstå om inte Robert lyckats få tag på mig och jag naken sprungit ut på gården och skrikit mitt i natten. Det som gör det extra roligt är att Robert inte själv kommer ihåg att han sprungit efter mig och dessutom vart arg på mig för att jag inte ”kom till honom” när jag var rädd utan skulle springa omkring och ha mig. HAHAHA! Men fy sjutton för dessa sjukt verkliga drömmar!!!


M's önskelista

Mirjams önskelista! Inte nödvändigtvis samma märken men liknande leksaker!
Övriga leksaker, böcker, kläder går också bra.!

S N Ö

Kämpade mig frammåt i snön på en längre promenad. Den tog 1 timme men skulle säkert normalt tagit nästan hälften så lång tid.
 
 
Mirjams första pulkatur, de tyckte hon om! Härligt att sträcka ner handen och känna på snön!
 
 
 

tänder

Inte konstigt att Mirjam de senaste 10 dagarna har vart så gnällig, skrikig och KRÄVANDE!!! Tålamodet har vart på gränsen att tryta. Men nu imorse när jag bar henne och hon skrattade så såg jag att FYRA tänder i överkäken är på g! Stackars vad det måste ha vart jobbigt när alla 4 på en gång trängde sig genom tandköttet.

1 advent

Under lördagskvällen när Mirjam somnat passade jag på att pynta ut hemmet. Tyvärr hade jag ingen glögg som sällskap då robert glömde köpa när han var iväg.. Men jag var glad i alla fall.! Så nu är det lite julstämning här hemma och jag börjar faktiskt inse att julafton närmar sig. Minus 15 grader ute idag och snö! Det får gärna vara någon minus grad så snön håller sig kvar men inte så här kallt för jag vill inte utsätta Mirjam för denna kyla en längre stund och då så blir det alltså inga långpromenader. Och jag behöver rasta av mig!!!
 
PEPPARKAKOR, ÄDELOST OCH GLÖGG I HELGEN!!!! Vem gör mig sällskap?
:D
 
(Lite av mycket julpynt. Ps. har insett att vi inte kommer att ha någon gran i år)

SKÄMS!!!

Usch, så trött på facebook! (trots det loggar jag in, dumma dumma beroende). Eller jag är trött på alla dessa 30 tal sex"skämt" om dagen som gillas och kommenteras. De flesta är också skämt på bekostnad av kvinnan. Och alla "positiva" och instämmande kommentarer där det bland annat påpekas om att en kvinna som inte s**e* *u* är inget att ha, de ska alla göra oavsett de vill eller inte och ställa upp på diverse saker. Och dessutom, allt gillande och följande av porrstjärnor, utvikningsmodeller och andra halvnakna tjejer, helst med silikon och som putar med allt de har. Tänk så många småtjejer det finns som har facebook och som ser detta.. Vad sänder detta för signaler till alla unga tjejer..? Kanske det att: för att bli omtyckt som tjej så måste man s**a k**.. man måste ha den perfekta kroppen (smal, stora bröst, putande rumpa) annar blir jag inte omtyckt och uppskattad eller är fin, kvinnan/tjejen är bara till för att tillfredställa mannens behov skit samma vad tjejen vill och tycker om.. etc.  FY, tänk er för vuxna människor!!! Jag brydde mig inte om dessa "skämt" i början för jag är inte sån att jag tar allt väldigt seriöst men nu får de väl räcka, nu har det gått till överdrift och detta framförallt på grund av att skämten faktisk på sätt och vis tas på allvar då skrämmande många håller med om sakerna som skämten innehåller (jag märker skillnad på provoserande och inte). Glädjeligen har jag sett att vissa skämt ändras om för att istället håna mannen och som gillas av kvinnor. Men samtidigt vill jag inte sjunka till samma nivå och gilla dessa. Börjar bli lite mannen VS kvinnan. Jag är nog egentligen trött på visst folk (de flesta, främst "män"). Det blir till att ta bort hälften av vännerna på facebook (minst). Jag hoppas att jag kan bidra med att bygga upp ett sånt starkt självfrtroende hos Mirjam så att jag inte behöver känna mig orolig för att hon någonsin ska känna att hon inte duger som hon är på grund av dessa enligt mig IDIOTER..
 
 
 

RSS 2.0