tokis

Mirjam vill inte längre luta sig bakåt i babysittern utan ska prompt sitta upp på detta vis, Men det är klart, hon är ju stor tjej nu :)
 
 
Tog en skön promenad på en timme idag. Hoppas på en med hela familjen imorgon (minus ciny). Ska också baka mig min saffranskaka till kaffet!!! Lite glögg vore också gott till kvällen..

HJALP!

Gårdagens kaos. Mirjam rycker tag i en kristall från lampan som lossnar, landar på bordet och gör att glasskivan på bordet spricker.
 
Morgonpigg bebis!
 
Dagens kaos.
 
 

Bråvalla festival?

Jag vill så gärna på bråvalla festival i sommar!!!! Kan bara inte missa In Flames en gång till! Framförallt inte när de är i Norrköping!!! Men jag känner att jag kan/vill inte låta någon passa Mirjam i hela 3 dagar. Sen är ju pengar ett annat problem att få fram innan biljetterna tar slut. Men Robban och jag kanske kan ta oss råd till en varsin torsdags biljett då ett av mina favorit band spelar-->In Flames, PLUS att en av Robbans storfavoriter också spelar då-->Rammstein. Hoppashoppas att det bli av! Och hoppas också på att få me lite vänner i så fall.

26/11-12

Det har faktisk fungerarat minst lika bra att ta en knäckemacka eller två till kaffet istället för en bulle osv. Men nu fick jag ett sug efter saffranskaka. Måste nog baka mig en någon dag snart!
 
Mirjam tycker det är jättegott med kycklingpure. Näst godast är fiskpuren. Men bärmos av hallon, jordgubbar, blåbär och banan är allra godast. Så roligt att hon gapar efter mer innan jag hunnit ladda en ny sked.
 
Nu sover hon sött till ljudet av regn utanför.
 
 

Anklagande blickar

Igår slog Mirjam sig själv i huvudet med en leksak vid två olika tillfällen. Båda gångerna vände hon sig mot mig med en anklagande blick och började sedan illtjuta. Var inte lätt för mig att trösta henne heller eftersom att hon verkade tro att det var jag som slog henne, KUL! Imorse råkade jag peta till henne på pannan med mitt pekfinger (inte hårt, ingen nagel, bara lätt råkade komma emot) och samma "dumma mamma" blick följt av gråt fick jag då.. som tur var, så var pappa fortfarande hemma och kunde trösta.
 
Men nu har jag precis läst på nätet att detta fenomen tydligen inte är helt ovanligt. Många bebisar tror att det är föräldern som "slår" och anklagar då denne fast det egentligen är bebisen som slår sig själv, haha :(

bebismaaat

Mmmm, fiskpuren och såsen blev mums! Nästa gång gör jag nog dubbelt så mycket och tar en portion till mig själv ;) Härnäst blir det till att laga kycklingpure. Den kan jag ju tyvärr inte smaka av och därmed känna vad för kryddor etc jag ska ha i, så jag får hitta något populärt recept att följa till punkt och pricka. Tips?
 
Fryst portionsklickad fiskpure, sås och ärtpure i iskubsfack, in i påse och frysen igen.!
 
 
Recept fiskpure:
Utgick delvis från bvc-häftets recept men bytte ut hälften av vattnet mot kokspad från ärtorna till ärpuren jag gjorde precis innan. Hade även i ca 2 -3msk majs pressat ur vitlökspress. En aning mer rotselleri än receptet. Lät också grönsakerna koka några min innan fisk tillsattes. Plockade INTE bort purjolök eller något utan mixade allt.
 
Koka 2 dl vatten+2 dl spad från ärtor tillsammans med 1/3 hackad purjolök och rotselleri (i samma mängd som en större morot) i några minuter. Tillsätt tinat torskblock (400gr) och låt sjuda 5-7min. Tillsätt 2-3msk upptinad pressad majs (eller majspure). Sila bort kokspad och använd till sås samt spädning av puren. Mosa allt väl eller använd mixer.
 
Fisksås:
2 msk mjöl + 2 msk smält smör
3 dl kokspad
Lite pressad citron
Dill
 
 
Servera förslagsvis med mosad potats och ärtpure!

BVC 7 mån

Imorgon är Mirjam 7 månader. Nu får hon inte längre plats att ligga i vågskålen på bvc så hon fick sitta i den, och det gjorde hon bra! Idag väger hon 8750 gram och är 73 cm lång! Idag ska vi också börja införa middag. Fiskpure med rotselleri och purjolök + ärpure, mosad potatis och sås till lilla tjejens middag idag! Katrinplommonpure till efterrätt för hennes lilla hårda mages skull.

Bästa dagen för shopping

Jag har kommit på att den bästa dagen för mig att gå på stan är söndag så fort stan öppnar klockan 11. Då slipper jag alla stressade, knuffande, fräcka människor. Helst ska söndagen vara en mulig dag som denna också. Folk tycks bli mer lugna och lunkar mest omkring när vädret är grått. Och vill jag verkligen ha det lugnt så lägger vi på söndag innan löning dessutom! Egentligen är dessa lunkande människor nog lite halvt deprimerade över det tråkiga vädret och att det snart är måndag, så de är väl inte så bra, inte för dom åtminstone. Men jag får den lugna sköna trippen på stan som jag önskar. Folkskygg? Nää, bara så jag gillar det.

 

Jag hittade mycket fint och behövligt på stan. Både till mig själv och till Mirjam.

Äntligen så behöver jag inte ha panik över att mitt enda par leggins ligger i smutsen. Jag köpte till och med en partyklänning så att jag är förberedd på den dagen då jag känner för att ha lite trevligt med vänner. Så nu slipper jag att stå och stampa med fötterna, vifta med armarna och nästan gråtandes slänga ut alla kläder på golvet då den dagen kommer.

 

Happy Sunday!


RunKeeper

Har laddat ner RunKeeper på mobilen. I förrigår gick jag 6km och förbrännde ca 280kcal. Idag när jag gick så laddades typiskt nog batteriet ur på mobilen när jag gått 6 km så jag vet inte riktigt hur långt det blev, men ja skulle tro att det blev runt milen! Kul att bl.a. kunna se hur man gått, hur långt, hur mycket som förbrännts och att varje gång sparas så att det är lätt att hålla koll på motionen. Hittills fungerar appen som en bra motiverare :) Imorgon blir de milen på stan ;)
 

UPDATE

Mirjam har börjat korsa pekfingret och långfingret, så som man gör bakom ryggen när man ljuger..hmmm..
I gå-stolen har hon kommit på att om hon hoppar jämnfota går det väldigt fort frammåt. Denna teknik att hoppa jämnfota använder hon också istället för att krypa på riktigt. Hon skuttar alltså frammåt med knäna. Lilla grodan som jag kallar henne ibland passar alltså ganska så bra!
 
Idag har vi storhandlat och lagat mat. Nu är vi jättetrötta och ska snart mysa till ett avsnitt Merlin. Imorgon skulle jag vilja gå på stan men det får nog bli en ordentlig städning istället och ta stan på söndag..? Vi får se!
 
Trevlig helg allesammans!

smink

Nu har jag fått hem min ögonskuggspalett och mascara av mitt favorit märke i.d bareMinerals, beställt från feelunique.com. LOVELOVELOVE! Sparade även denna gång in minst 500:- (räknat på butiker från sverige). Vill du beställa så skriv din mailadress så skickar jag en länk så att du får 10% på din beställning.
 

Första lunchmålet

Idag åt Mirjam sin första riktiga lunch! 1 iskub köttpure, 1 morot&palsternack och en kub sås. Det slank ner utan problem. Till efterrätt fick hon mosad banan. Imorgon provar jag nog med lite större portion fast med ärtpure till köttet och jordgubb/bananmos som efterrätt. Med både mamma och pappa som matälskare är det ju inte konstigt att inget spottas ut ;)

Fint till fin

Skulle ju köpa kläder till mig själv i helgen, vilket jag inte gjort på evigheter, för det presentkort jag fick.. men jag måste nog utöver det köpa ett och annat plagg till Mirjam.. SÅ MYCKET FIIIIINT som det finns!!! (H&M)
 

bra dag

Vaknade upp och tänkte att det här känns som en bra dag! Timmar senare loggade jag in på studieresultat och såg att jag blivit godkänd. Vilken energi jag fick efter det positiva beskedet! Har inte kunnat sitta still. Jag har städat och fixat med annat och gått långpromenad. Mamma och pappa kom förbi med en fin blomma och ett presentkort på hm. Robert lagar potatisgratäng och vilt. Princesstårta till efterrätt. Jisses! Hade inte räknat med några av dessa belöningar för en sånhär sak. Men det tackar jag så mycket för! Nu har jag tjatat nog om denna tenta..!
 

ÄNTLIGEN

Jaaha.. Jag brukar inte gråta men när nästan 2 års press släpper så gör jag visst det. Till både robert och mamma.. Och anledningen till denna gråt..GODKÄND på spärrtentan!!!!!! Vet tyvärr inte om jag kommer att få fortsätta plugga i vår i och med allt strul men ska försöka få tag på någon som vet. Någon som vet vart jag ringer? Syon har inte öppet förens imorgon och jag vill veta NU. Men skönt hur som att veta att jag är godkänd och att jag faktiskt får fortsätta min utbildning!

bättre sömn

Pappan har fått sova på soffan ett par dagar i min förhoppning om bättre sömn. Mycket riktigt har vi fått sova bättre. I dag sov Mirjam från 20.00-5.00!!! Så jag fick sova i hela 5 timmar i STRÄCK. Hade det inte vart för att jag kl 5 pratade i sömnen och väckte henne hade vi fått sova ännu längre!

My Sunshine

Muntrar upp mig själv med en bild på Mirjam..
 

Leksaker

Var inne i leksaksaffären igår och jag vill köpa typ HELA affären till Mirjam!!!!!!!! Ska ta med henne nästa gång så att hon får prova lite leksaker så att vi ser vad som är kul och vad som kan bli bra julklappar...! Hon fick i alla fall en sak. Eftersom att hon tycker det är så kul när mamma och pappa leker med gosedjur, typ nickar på gosedjurets huvud och pratar med pipig röst, så köpte jag en grod-handdocka. Den var verkligen en hit!! Mysig att krama också. Men det finns mycket kul att leka med hemma också, till exempel träsleven, lilla silen, skålar, skedar m.m.
Idag fick hon dessutom en ny leksak av Emma och familj. En stor mjuk och spännande kloss!
 
 
 
 

Hälsa på i lkpg

Idag var familjen iväg till Linköping för att hälsa på snart 2 månader gamla Wilma, det var verkligen på tiden! Vet inte om jag tror att Mirjam har vart så liten.. Ovant var det också att hålla i en sån pluttis jämfört med Mirjam.
Emma och Robin hade dukat upp värsta lyxiga fikabordet med bland annat stora goda hembakade blåbärsmuffins, mmm! Hade velat stanna lite längre och fikat lite mer på godsakerna men Mirjam blev så trött så vi var tvugna åka hem. Nu far hon omkring som en tok här i sin gåstol och har massa roliga läten för sig. Trötta mamman och pappan ska äta lite varma mackor!

Hål i hjärtat?

Förmodligen har Mirjam hål i hjärtat. För att veta säkert, eller för att se så de inte ligger för nära kamrarna så ska hon få tid till ultraljud inom 2 månader. BLÄ!!! Hade velat att hon fick göra ultraljud idag, eller åtminstånde inom en vecka... Syreupptagning och EKG var dock okej, om de nu fick till EKG rätt för de hade världens problem och en plupp kunde inte läsas av.. Känns jätte jobbigt det här. Även om jag själv länge haft hål i hjärtat och mår bra. Men jag är rädd för att det är något annat eller något hål som kommer att behöva opereras. Usch, jag som redan oroar mig varje dag för att Mirjam inte ska vakna upp efter att jag sövt henne.. nu bli jag ännu mer rädd för det.. :(
Min underbaraste snällaste sötaste goaste lilla tjej..

längtan till advent

Längtar först och främst till 1.a advent så att jag får pynta ut hemmet så det blir lite extra mysigt. Ska inte heller äta några pepparkakor eller dricka glögg före 1a advent, så det är ytterligare en sak att längta till. Pepparkakor med ädelsost och lite glögg, mmm.. Allt med jul känns också (såklart) mer roligt i år med en liten. Undrar vad hon kommer att tycka om julgranen sen också.. och julafton.. då är hon 8 månader och 2 dagar! Firar i Grebo i år, så mys, längtar..! Men än är de november och höst ute.. :)

Välling eller gröt?

Tydligen så är det bara vatten som duger i nappflaska... men nu vet vi att hon helt klart har tekniken i alla fall.. Frågan är om vi ska porva välling fler gånger och försöka få henne att lära sig att tycka om det eller om vi ska köra på gröt? Det kan ju vara en stor fördel också att inte ha en bebis som skriker efter välling och behöver gå på avvänjning senare :P och så känns det som att man kanske lätt blir bekväm med att ge den lille en flaska välling, och att man då missar den sociala biten när vi sitter vid bordet och äter gröt..? Fast mysa med välling i soffan på kvällen.. ja, det kan ju vara just mysigt.. Kanske går det köra på båda..?  Tar oss en funderare..
 

Lotorp

Zacko, Mirjam och jag åkte till hennes farmor och familj i Lotorp och sov över eftersom att pappa skulle umgås med sin bror hemma hos oss. Åt som vanligt jättegod mat. Sjukt god lax- och musselsoppa till förrätt och marulk till huvudrätt. Mirjam fick ett halvt rån som hon snabbt gluppsade i sig och drack vatten ur NAPPFLAKSA. Hon tog tag i flaskan och drack ur den som om hon inte gjort annat, knasboll! Imorse tog vi en mysig långpromenad i dimman längst vattnet och tillslut kikade solen fram en stund. Nu är jag hemma igen, borta bra men hemma bäst!
 
Hon är är inte sur på bilden, det är bara blixten som inte gillas!

Projekt ommålning?

Har lite grejor jag skulle vilja sälja. Bland annat en fin lejontavla och en stor kökshylla med krokar, båda i lackad furu. Funderar på om jag kanske istället skulle spraymåla dem. Men frågan är om det går på blank yta.. Gillar verkligen tavlan med lejonen. Är på jakt efter ett väggvitrinskåp med som inte är för djupt eller stort, men hittar inget sådant i vitt eller ek. Eller.. hittar inte något alls faktiskt, bara stora klumpiga. Skulle också vilja göra trappen och trappräckena vita. Kanske spraymålning skulle greja det smidigt..? Får forska lite på hur man gör känner jag. Tycks som jatt ag har lite projekt på g. Det behöver jag. Är redan rastlös efter knappt en veckas ledigt!
 
Tips någon?

RSS 2.0