Ost, vin och kex mys!

Igår myste vi till det. Potatisgratäng och kött/varmrökt makrill till middag och senare ost, kex och mousserat vin! Robban åt såklart inte något av ostarna utan körde på digistive och smör men jag är glad över att han åtminstånde lärt sig att dricka mousserat! Riktigt gott tyckte jag och så efterlängtat, det var jobbigt att inte få äta dessa goda ostar när jag var gravid. ostostostostost!
 

Lära Mirjam sova i spjälsäng

Började träningen med att Mirjam ska sova i spjälsängen i tisdags. Måste erkänna att jag gärna vill att hon ska fortsätta sova brevid mig, känns lite jobbigt det här, samtidigt som jag vill att hon ska sova i egen säng så att min rygg och övriga kropp och knopp kan må bättre, och framförallt för att det är säkrare för henne.

 

Det tog en timme att få henne att somna i tisdags. Först hasar hon sig som vanligt uppåt tills hon ligger med ansiktet upp mot spjälorna och nosen rakt in i spjälskyddet.. Gillar vi INTE. Hon vaknar tyvärr också jätte ofta när hon ligger i sin säng. Usch så jobbigt. Jag sov 20-30 minuter natten till onsdag och de andra nätterna totalt 2 timmar. Känns inte så jätte kul att öva detta nu.. Men igår kväll somnade hon på 35 minuter, så förbättring där i alla fall! Tror inte att jag själv har sovit mer än 3 timmar i sträck sen innan graviditeten och inte fått mer än totalt 5 timmars sömn på en natt. Ständig huvudvärk! Men det blir bättre säger dom.. när hon är 12 år!??!? Nej vars, förhoppningsvis så minskar hennes bökandet i sängen nattetid inom någon vecka. Jag tror det är ännu en fas hon har. Det var inte länge sedan hon lärde sig hasa sig fram och vända sig åt båda hållen, så det är nog bara lite extra "kul" just nu. Vi fortsätter kämpa!

 

 

4 dagar
6 dagar

 


Nytt till Mirjam

Igår åkte vi till babyproffsen. Köpte ny madrass + bäddmadrass till Mirjam samt badankor, hakklapp, borstset, 2 leksaker och en pipmugg. Skulle vilja köpa hela affären till henne! Så mycket skoj och fint som det finns.. Men knappast behövligt ;) Pipmuggen (NUK) lyckades hon ganska bra med i början, sedan kom hon bort sig hur man gjorde, sen fungerade de lite igen osv.. Om vi övar lite varje dag så går det nog snart! Hon ville väldigt gärna dricka ur den i alla fall (hade ersättning i).
 
 
 

5 månader

Igår blev Mirjam 5 månader! Dags att börja barnsäkra hemmet nu, Hon kan rulla från mage till rygg och tvärtom, tumla sig fram åt både vänster och höger samt åla/hasa sig framåt och det är bara en tidsfråga innan hon börjar krypa på riktigt. Grind till trappen måste altså handlas snarast. Hon kan äta gröt själv med sked och dricka vatten ur kopp! I några sekunder kan hon också sitta utan stöd, och vi har nu bytt till sittdel i vagnen vilket hon verkar tycka är skoj! Kasta leksaker omkring sig kan hon också göra.. Jisses vad det har hänt grejer på 5 månader!
 
Igår var vi dessutom och hälsade på hennes farfar och hans sambo. Hon fick en doppresent, jättefina stora porslinsprydnader av mumin mamman och mumin pappan! När hon föddes fick hon samlar glas och bestick i mumin av dem.
 

BVC - matprat och sprutor

Idag var vi på BVC. Mirjam vägde 7850gram och var 69cm lång. En ökning på 350gr och 1.9cm på 1 månad. Inte lika mycket ökning som det brukar, men det förstod jag. Hon har velat amma så himla mycket och mjölken räcker inte riktigt till en sån stor och aktiv bebis som hon. Så eftersom att hon inte tar flaskan och vi därmed inte kan ge ersättning, så tyckte bvc-sköterskan att vi kunde ge ytterligare 1-2 mål gröt om dagen, nu får hon bara innan läggdags. Vi ska också tillsätta 1 tsk fett till varje smakis, som jag visst hade missat... då tycker hon kanske om potatisen bättre? + lite extra energi och mättnad där med. Det blir nog bra!
 
Ska till helgen köpa pasternacka, blommkål, morötter, kålrot och potatis som jag ska göra pureer och mos av för att sedan praktiskt frysa in i iskuber. Perfekt med sesång för sånt nu!
 
Förutom prat om mat så fick Mirjam även 2 sprutor igen, men hon blev inte lika ledsen denna gång, och inte jag heller som lyckades hålla mina tårar borta ;) När nästa bvc besök är så är hon 6 månader!!!!
 
Tjejen med stor aptit! Här tigger hon och försökte slita tag i glaset,
hon lyckatdes även sno åt sig en bit av pappas leverpastejsmacka..

Grötmonster


(3v gammla bilder)
 
 
 

Ett tips!

Fick förra veckan mitt smink som jag beställde från feelunique.com, tog bara 5 dagar! Köpte smink av mitt favoritmärke, BareMinerals. Concealerborste, concealer, primer, foundation matte samt veiler, allt för 758:- Skulle på kicks ha behövt betalat 1950:-. Typ 1/20 blir "haffade" och får betala tull men fortfarande tjänar du betydligt på att beställa därifrån, speciellt om du passar på när de har erbjudanden på deras redan lägre priser. När jag shoppade hade de 25%.
 

Rackarungen


Onepiecen från mormor & morfar på!
Ut på en höstig promenad nedmyst i vagn med filt..!

 
Ska bara jävlas lite med katten först..

Potatissmakis






 
Mirjam tycker verkligen inte om potatismos..

Sätt att ta sig fram

Klockan 2 på natten, då vi skulle sova för att orka dopet på lördagen, så lärde sig mirjam att ta sig hasande framåt. Jag ville sova men det ville inte hon. Jag flyttade henne gång på gång längre ner i sängen men hon hasade sig snabbt upp tills hon låg med hennes kind tryckt mot väggen, så höll vi på i säkert en timme. Nu har hon också lärt sig att tumla sig fram åt höger eller vänster. Handdukar är uppbullade under bäddmadrassen runt om sängen och täcken har fått bilda murar. Hon måste lära sig sova i spjälsängen omgående! för snart räcker inte dessa murar till heller.

 

 


Hon snuddar ännu bara med tårna vid golvet, men liten skjuts framåt lyckades hon få. Om ett par veckor når hon nog ner och då kommer hon nog susa fram i gåstålen.

 

 

 

 

 


Tänker tillbaka

STORT GRATTIS till min vän Emma och Robin som fick en liten flicka idag!!!.

Kan inte låta bli att tänka tillbaka på när Mirjam föddes och gråta några skvättar – Jag skulle vilja uppleva samma sak igen med Mirjam och Robban, haha. Låter kanske lite konstigt. Men det är en sån himla speciell grej. Och tiden då gick så fort, jag hann inte riktigt med tror jag, eller så gjorde jag det bara att jag var ”uppe i allt” just då. (Snart är Mirjam 5 månader för bövelen!!! Jisses.) Och egentligen vill ja inte ha tillbaka då, jag vill bara spola dit och sen tillbaka till nu. För jag älskar den lilla person som Mirjam är nu. Hädanefter ska jag inte längta tillbaka (eller framåt som jag också gjort) utan leva i idag och njuta av allt som är nu och vara glad över och ”uppmärksamma” hur min lilla utvecklas för varje dag. Ibland behöver man påminna sig själv om att leva i nuet. 5 månader är egentligen inte så stort det heller, hon är än så länge en liten bebis hon med. Min lilla alldeles underbar älsklings bebis!

 


FY BÖVULEN FÖR DAGENS MODE



Är de här dagens mode? Fy fan, jag spyr på't! Dags att börja sy sina egna kläder. UUUUSCH säger jag bara USCH!
 
(Kläderna är från Gina btw. All publicitet är bra publicitet?)

Kläder på dop





 

Hjälp! Vad ska jag ha på mig på min lilla tjejs dop?! Funkar några av dessa outfits som jag satt ihop? Vilken är snyggast i så fall? Hade tänkt mig klänning först med det är svårt att hitta en klänning som är smidig för amning. Sen känns det också lite kallt att ha klänning i detta höstväder.


RSS 2.0