grillat

lyxigt att grilla och dricka en öl en annars helt vanlig vinterhelg. gott som tusan! lite försmak på kommande helg. fick lite extra längtan till sommaren också, men den är nog snabbare här än vad det känns just nu. imorgon blir det förhoppningsvis en sväng till ågelsjön!




GRATTIS

GRATTIS tilL Zackoponken förresten som fyller 8 år idag. HAn har fått leksak, dentastix, grisöron och tuggben. Och Mirjam blir minsann 10 månader idag också!
 
 

lkpg

Idag var jag och Mirjam som sagt till Linköping. Först stannade vi på netonnet och köpte micro och min hårfön som jag så länge velat ha (bäst i test 2012 & 2013). Mirjam fick åka en lite annorlunda vagn... :) Sedan åkte vi vidare till Emma och Wilma. Mirjam tyckte det var jätteskoj och ville hela tiden dra i stackars Wilma. Men det gick bra! Wilma vande sig snart vid Mirjams framfusighet och vi fick sen se många söta stora leenden. Ska bli skoj när de blir lite större och kan leka mer på riktigt med varandra. Då är åldersskillnaden på nästan 5 månader inte mycket minsann! Bra fredag!!
 

 

FREEEEDAG!!

... och mirjam sov hela natten fram till 6 på morgon, så skönt! Idag ska M och jag till linköping och hälsa på Emma och 5 månader gamla Wilma, det ska bli skoj! På måndag börjar 3 veckors VFU (praktik) så annars i helgen blir de mest att förbereda inför det och förmodligen en sväng bort till mormorn å morfarn :-)

bvc

idag var vi på bvc. som vanligt var inte mirjam ett dugg blyg utan kröp snabbt upp på bvc sköterskan som satt hukad och snodde hennes namnskylt. mirjam hade gått upp 300 gram till 9200. inte så mycket men trodde nästsn hon gått ner nu när hon är inne i sin "kan själv" period vilket innebär att hon sks äta själv men det mesta kommer utanför.. Mirjam fick som vanligt komplimanger för sin söthet och duktighet (stolt mamma) och pappa babblade som vanligt på non stop. får kanske boka dubbelmöte nästa gång ;-)








första orden

har glömt att tala om att mirjam förra helgen lärde sig att säga pappa och mamma så nu säger hon det hela dagarna :-D

busfabriken

i lördags var vi på busfabriken. blev bara en kort stund men oj vilket ställe. varför fanns inte det när en annan var liten? de vuxna där blev som barn på nytt, framförallt männen som hängde och klättrade som apor. även jag kommer nog ta tillfället i akt å bli lite barnslig när mirjam blir lite störr :-) Även fast mirjam inte kunde tjoa omkring så mycket där så tyckte hon det var jättespännande och
kul!


misslyckat

Efter senaste gångens hemmaslingning av håret sa jag: nääe vilken dålig färg, de syns ju inte någonting att jag slingat. Robert; joo jättesnyggt, det ser mycket ljusare ut. Jag: jag ser inte ett dugg skillnad! R: Joo, jättefint älskling!
 
2 dagar senare..
 
Faaan, jag hade ju inte i blonderingspulvret!! (hittade en liten påse i färgkartongen jag skulle slänga).
 
Så eftersom att jag var så smart förra veckan när jag skulle slinga håret och glömde ha i den viktigaste ingridiensen så var jag "tvungen" att gå igenom den jobbiga slingprocessen idag igen. Meeeen inget vidare resultat denna gången heller! Av någon dum anledning så tog inte färgen på utväxten, dvs min egna hårfärg men på det redan färgade fungerade det fint. Hmm.... Aja... får bli ett nytt försök om någon vecka igen..

blandat

I lördags var vi en sväng i Rejmyre och hälsade på hos Mirjams farfar. Hon fick även träffa sin kusin Loke på 14 månader. Spännande med andra barn tycker Mirjam. Sömnen har inte vart något vidare bra senaste veckan. Troligen beror det på en ny utvecklingsfas, för det tycks som att dålig sömn alltid infaller i samband med att Mirjmam lär sig nya saker. Just nu övar hon på att stå utan stöd. Igår stod hon själv i 5 sekunder. Trots brist på sömn så går studierna bra, det är kul att lära sig tycker även jag och det känns som att jag börjar se ett ljus i tunneln, som man säger :) efter vårterminen har jag bara 3 terminer kvar!! Längtar till att få börja jobba och få en ordentlig ekonomi! På tal om ekonomi så har jag idag bokat tid den 21/3 för att operera ut resterande visdomständer. Har inte bestämt mig för om jag ska alla 3 som är kvar eller bara de 2 som jag just nu har problem med. Beroende på antalet så kommer det kosta 4000-6000. Mycket roligt hade man kunnat gjort för dom pengarna, men men så kan det vara ibland, bara gilla läget!

sjuklingar

Igår bestämde jag mig för att följa med tjejerna ut ikväll men så blev det icke! Mirjam har fått hög feber och hosta,min stackars lilla plutt :( Robert har vart dålig hela veckan och nu börjar jag bli sämre och sämre också.. Så typiskt! Men R och jag har länge funderat på att bjuda hem våra vänner i februari och senare gå ut, så jag hoppas på att inget kommer ivägen då och att jag kan få träffa många av våra vänner och ha riktigt kul då istället!
 
Sitter nu och väntar på att Mirjam ska vakna så att vi kan laga mat och senare när hon gått och lagt sig igen se den senaste johan falk. (Sömnrutinerna är lite annorlunda nu när hon är sjuk).

RSS 2.0