sammanfattning

Trevlig midsommar hade vi och slapp regnet. Vi besökte även kusinernas nyköpta hus och firade deras födelsedag. Tur att vi åkte hem på söndagen för under natten fick mirjam 40 graders feber som höll i sig. Hos läkaren på onsdagen visade det sig att hon fått öroninflammation och att det dessutom spruckit i örat. Ajaj stackars Mirjam. Med penicillin mår hon idag bättre och vi har vart på Öppna förskolan och bvc. Oliver har blivit 69,5 lång och väger 9050. 
 
 
 
 
 
 
 

fingerfota

Mirjam har fått fnatt. Springer gång på gång fram till mig och vill att jag ska fota hennes finger. Hmm.... undrar varför. 
 
 

pureframsteg

JAAA! Äntligen något oliver äter! I veckor har vi försökt med potatis, morot och gröt men nej, totalvägran. Jag vet inte om det beror på att jag lät honom suga i sig från förpackningen själv som gjorde att han åt eller om han bara tyckte att denna pure från Ellas var väldigt god?! Superglad är jag nu i alla fall!
 
 

dagisavslutning

Idag är det sista dagen på dagis för mirjam i sommar sen börjar hon 12e augusti igen. Igår byggde de midsommarstång och dansade runt. De åt glass och jordgubbar på en filt ute och sedan massa gott till lunch. Hon har ett kanonbra dagis! Vad jag ska hitta på med henne och oliver i sommar utan bil återstår att se. Att va i en stor park med en liten och en större och snabbare gick sådär igår så det vet jag inte om jag vågar ge mig på igen.... Jag var slutkörd efter en timme. Men förhoppningsvis jobbar inte alla varje dag hela sommaren.
 
Idag ska packas och städas för imorgon åker vi till lillebo för att bland annat fira midsommar!

tack för den

Idag lyckades cindy med något jag aldrig trott, fånga och döda ett djur. Men som tack för att jag kelade med henne kom hon in med en fågel och jag skrek rätt ut. Stackars pippin.. I övrigt har jag en rätt trevlig dag med solskenspromenad och kaffedrickande. Snart dags att hämta mirjam från dagis och utelek blir det då.
 
 
 

sköna morgon

Däckade halv åtta igår med oliver och gick frivilligt upp halv sju trots att båda barnen ännu sover!!! Underbart att sitta ute i solen och i lugn och ro få äta frukost. Förutom den vrålande kråkan har jag en väldigt lugn och trevlig morgon. Nice!
 
Finn 1 fel
 

student

Idag har vi firat farbror Alex student. Mycket trevligt och mycket god mat! Mirjam ser inte så glad ut på bilden men hon hade faktiskt väldigt kul med grannens barnbarn Tim 4 år. Den något onyktra pappan robert  har nu däckat med sin dotter i hennes säng. Jag själv har fortfarande sån halsont och hosta att jag inte kan somna. Hoppas ändå på att imorgon vara tillräckligt pigg för snabbvisit på Ikea. 
 
 

..

Minnet är bra men kort! Eller hmm.. Va!? Jaja.. Korttidsminnet suger så att säga. Väldigt frustrerande.
 
 
 
 

uppföljning honung

Robert tog honung i morse. Han frågade om jag med skull ha men jag svarade att jag skulle vänta lite. Jag ville ju inte utsätta mig själv för onödiga kväljningar. Te't smakade tydligen gott tyckte han (fortfarande omedveten om smaken) så jag testade jag med. Inte gott. Inte kväljningar men inte gott. Visst, honung ÄR sött men detta blev äckligt sött, kemiskt sött. Som förpackningen beskrev så var det också honung med blåbärsAROM. Ta ett blåbär istället är min rekommendation.

annorlunda

Pressar honung i munhålan och tar en klunk mjölk och gurglar till det i hopp om en mindre grad hosta och ond hals. Tyckte honungen smakade aningen (mycket) annorlunda... Läste sedan på tuben och jag tror mannen minnsan missade att honungen han köpte var med blåbärssmak. Får se hur han tycker att det smakar i ingefärstet till frukosten. Inte så gott skulle jag tro! Mohahahaaa
PS. Trött
 
 

fluff

Monsterugnspannkaka (utan bakpulver!!?). Gott, smidigt, snabbt = perfekt mat
 
 

trotsigt

Yeeeees med hello kitty nattlampa tog det bara 50 min för Mirjam att somna. (Tvåårstrotsen tar även ut sig vid läggdags)Synd att jag inte kom på lite tidigare så hade vi sluppit brottats en halvtimma. Några fina bilder mirjam tydligen tagit med min mobil idag:
 

klibbigt

Lägenheten var varm på vintern. Efter en varm sommardag är den hemsk och omöjlig att sova i. Mirjam lyckades just somna i vår säng efter 2 timmars kamp. Som varje dag blev hon väckt av grannarna men det var nog svårt att somna om i värmen. Nu ligger jag och oliver i mirjams säng och ja vet inte hur jag ska lyckas få han att somna med min rethosta. Fy för grannar som ska få styra överens sömn genom att va respektlösa långt in på natten.. Jobbjobb huuuus Nu!!

Vädret är ju fint

Härligt väder. Vad mer ska jag säga?
Ni får titta på godingen nedan istället eftersom jag inte har något bättre att komma med.
 
 

nöjd man

 
 
Så jävla nöjd över att för första gången i sitt 28-åriga liv lyckats bra med en grillning.

sova med barn

Befinner oss i lotorp för ovanlighetens skull. Passar hus å hund. Att sova i samma säng som mirjam har jag fått uppleva är omöjligt. Hon är överallt. Ligger inte still någonting och sparkas och boxas helt galet i sömnen. Stackars oliver blev överrullad ett par gånger också. Men han är iaf pigg och glad nu på morgonen trots allt. Det är inte jag.
 
 

konjunktivit

Mysigt med ögoninflammation.. I BÅDA ögonen samtidigt. Rött, svullet och som om någon tömt ett lass grus. Ser knappt inte ens. Fått kommentarer som "godmorgon" "vaknat nyss?" 
Hur!? Mirjam hade för två veckor sedan. Kanske hänger ihop med det härliga halsontet... Får hur som ta på solbrillor tillsvidare..
 
 

rödhårig till blond

Första slingningen mot blont från rött hår med hyfsat resultat. Såg ganska oroväckande ut under verkningstiden vid blekningen men med silverschampo vid sköljning blev jag ändå nöjd med förstaresultatet.
 
Före. Vart i sol samt dränkt håret i balsam för att få bort så mycket av det röda som möjligt innan blekning.
 
Efter slingningen. Ser lite olika ut beroende på ljuset. Frågan är varför min hand ser så läskig ut (förutom galenskapsögat) då jag varken hade färg eller smuts.

dagarna

I helgen har..
 
Mirjam ätit hello kitty glass för andra gången. När vi sa att vi skulle gå och handla glass så sa hon jaa mirjam ska ha kitty glass! De mindes hon allt att det fanns.
Oliver suttit i dubbelvagmen för första gången. Mycket intressant att sitta framåtvänd tyckte han. Inget läskigt alls. Skönt, då kan vi promenera så till parkerna i sommar.
 
 
Oliver också fått en gåstol. Den mirjam hade lyckades mögla i förrådet.. Att sitta i den gillar han också.
 
 
Mirjam badat med sin gudfar/farbror Pierre å fått låna hans brillor.
 
 
Gått härliga promenader
 
 
Mirjam och jag tagit selfies (apkul att se sig själv i mobilen tycker hon). Å en massa massa mer.. :)
 
 

RSS 2.0