Lugn start

YES, lillan ligger i stora sängen och sover! Underbart skönt med en lugn start på dagen. Speciellt när denna natt inte gav någon sömn. Stackars Mirjam måste haft magknip..

 

Njuter nu av en STOOOR kopp kaffe innan jag tar med hund och barn ut på promenad.

 

 

. . PEACE out


5v + 3 dagar



60cm lång och 5240gram "tung".. det går undan!

⁞ Emdjey


Typisk Mirjam min.


Mirjam tycker om sin leksak som hon fick av sin mormor. En leende puh-skallra. Ska använda den när hon ligger på magen för att träna nacken.


Mirjam sitter i babysittern. Babybjörn 1-2-3. Jag började vid 3v ålder vänja henne vid att sitta/ligga i den några minuter i taget. Nu sitter hon där 10-15 minuter åt gången. Smidigt när mamma till exempel vill göra i ordning sig. Då tar jag in babysittern till badrummet och så sitter hon där och tittar på mig. Roligast är då om jag har på mig leopardleggins. Dem tycker hon är intressanta att titta på. På bilden tittar hon på kristallampan. Den tycker hon också mycket om.


Min första Morsdag



Fick blommor och en påse godis av min käresta för att det är morsdag, min första dessutom!


Kul med datorer

 

Mirjam är redan fascinerad av datorer. Hoppas bara det stannar vid gummibjörnarna på youtube och inte går över till WOW spelande..


Rejmyre

 

Åkte till Rejmyre igår för att bland annat få hjälp med att sätta dit solfilm på bilen som tydligen inte var helt lätt. Hann bara med 2 rutor längst bak.. Mirjam fick träffa sin farbror + familj, hennes farfar och hennes gammelfarmor (?). Medens Mirjam pysslades om av en förtjust gammelfarmor passade jag på att busa med söta Leia (nya vovve tillskottet i Rejmyrefamiljen).

 

 


Ointressant

Inte mycket intressant idag inte. Var förbi hos min mor och far på lite kaffe.
Tog några bilder.



Bra&Dåligt

Ny mobil av pappa idag, så himlans bra! Väntar på att den ska ladda klart sig. Bella och jag var till BVC med Mirjam idag som nu är 50g från 5 kg och 59 cm lång!!! Bella följde också med som hjälp till veterinär med Zacko. Hade blivit jobbigt själv med hund som blir galen i bil och hos veterinären + min bebis (som är snäll). Tack snälla bella!! Zacko måste tyvärr fortsätta med dropparna för 400 kr (en ny flaska var 28e dag) i resten av hans liv och återbesök 1 gång i halvåret. Fy bubblans!! Köpte Zylkene droppar till han också (som ska vara lugnande) som jag i helgen ska testa om de fungerar. Tabletter för 5 dagar för 105 kr. Adaptil som jag provat funerade ju inte så aningen tveksam..


Mirjam rädd för nysningar

Varje gång jag nyser eller skrattar när skruttan sover i min famn (eller när hon är vakeb och det har vart helt tyst ett tag innan) så skrämmer jag slag på henne. Hennes armar och ben flyger ut som när man drar i snöret på en sprattelgubbe ooooch så börjar hon storböla! och är en bra stund helt otröstlig för hon blivit så fruktansvärt vettskrämd (och trött)! Kanske beror också det fortsatta gråtandet på mig, för att jag min elaking inte kan låta bli att skratta för att 1. Det ser så fruktansvärt roligt ut när hon gör sprattelgubben 2. Tanken på att hon blir så rädd för mina små nysar 3. För att hon är så himla söt när hon gråter (nästan så jag vill låta henne gråta lite). Nu ska ni inte tro att det är något ondskefullt hånskratt utan mer skratt* skratt*, -de e ingen fara gumman skratt* -shh, de va bara mamma som nös skratt* skratt*

 

I videon ser ni en vaken bebis som reagerar med samma förtvivlan.


Mirjam 1 månad



Idag är min lilla älskling hela 4 veckor. Kan inte förstååå att en månad redan gått

(önskar att jag inte såg ut som en hamster på bilden som anna tog men den passa in bra)

4 veckor efter förlossningen

 

På bilden ser ni magen som den ser ut idag, 4 veckor efter förlossningen. Redan andra dygnet hade magen sjunkit in mycket och 10 av 14 kg var då borta (mycket vätska!!!). Idag är det 1,5 kg kvar till 64 som jag vägde innan jag blev gravid. När jag vart på efterkontrollen och om allt då är OK så ska jag successivt börja träna och gå ner till 60 hade jag tänkt, musklerna som jag tänkt skaffa väger ju lite ;) (jag är 167 cm lång). Målet ska vara nått i september.


Scrapbooka Mina första år bok

Mamma undrade om ja inte kunda skriva ut bloggen och göra bok av den för att det skulle vara kul för Mirjam att läsa det jag skrivit om sånt som rör henne. Det finns så att man kan göra det. Men istället för att skriva ut bloggen direkt eller för att köpa en färdig Mina första år bok så har jag bestämt mig för att scrapbooka ihop Mirjams egna. Det blir lite mer personligt, jag kan ta med de jag tycker är kul och så tycker jag om att pyssla. Sitter nu och skriver ned sånt som jag vill ha med och ideer på hur sidorna ska se ut. Boken ska heta Mirjams 3 första år. Förhoppningsvis orkar jag fortsätta sen och gör en bok som kanske heter Mirjam 4-6 år gammal osv. Ett bra redskap är då min blogg. Eftersom att jag skriver ner det mest intressanta och sånt som jag tycker är kul på bloggen och lägger upp bilder kan jag alltid hämta info därifrån om jag på ett tag inte haft tid att scrapbooka. Vissa saker vet jag med mig nu att jag kommer att skriva ut direkt från bloggen och klistra in eller skriva över. Men endel inlägg vill jag inte ha med allt från utan tar fakta och gör mer tydligt. Kommer bli väldigt mycket läsning annars.  Nu stormar ideer mitt huvud!


BVC

Idag är Mirjam 3 veckor och 3 dagar och vi var på vårt 3e BVC besök. Hon väger nu 4740g, en ökning med 300g på en vecka. En ökning med 805g sen hon föddes. 58.5cm lång är hon nu vilket är 1,5cm längre än förra veckan och en ökning totalt på 5,5cm sen hon föddes. Det går undan!!!

Inte som förra året

Vilken skillnad från förra året med vädret. Förra året var det jättevarmt från April. Redan 22 Maj tog jag första doppet, även om det inte var så att man ville va i längre.. men i alla fall.. skulle inte få för mig att göra det redan om en vecka i år!! Okej då.. kanske bara för att.. men det skulle nog inte vara i närheten av så många grader som förra årets första dopp, jaja nog tjatat om det, ni fattar! Sommaren tycks iaf vara på g. Men man ska väl inte hoppas för mycket på att få uppleva så värst mycket sommarvärme i Sverige.. (Blir hellre glatt överraskad än ledsamt besviken).

 

(Snodd ölands bild "tagen" av min mor.)


Nackträning och leenden

Det är så himla roligt att när jag skrattar åt Mirjams roliga miner så lägger hon också på världens sötaste jättesmile och flirtar med ögonen, provat detta flera gånger och hon ler nästan varje gång. Så nu kan hon nog faktiskt le på riktigt och inte bara av reflex. Hon ler även ibland när hon får syn på mig.. :)

 

På bilderna har vi lite nackträning. De var okej en stund, sen var de inte så roligt längre. Missa tyvärr ta bild när hon lyfte riktigt bra.. typiskt!

 


Morgonmys

Morgonen starta med att Mirjam drog en sprutbajs över hela min morgonrock och kissa ned skötbordet 2 gånger innan jag hann få på blöjan! Sedan var det trevligare. Då låg hon i soffan och log. Hon fick även syn på att nappen låg brevid henne och försökte få in den i mun på egen hand.

 


Hej!

Idag kom Mirjams gammelmormor och gammelmorfar+ hennes mormor och morfar på besök. Hon fick av gammelmormor och gammelmorfar (som för första gången såg henne live) söta kläder, scarfs och en grej som spelar en mängd olika musik, läten och lyser i olika färger! Även jag fick present, en zinkhink med fint blomsterarrangemang att ha på tomten. Gott fika hade de med sig också. Trevlig söndag minsan.




Fullt upp lördag

Imorse ignorerade vi regnet och drog på en långpromenad, slutade dock regna efter 30 min. Skönt som tusan! Städning på schemat sen.

 

Nyligen haft besök av Roberts bror + familj samt hans syster och lille Loke. Mirjam fick lite söta kläder. Även mamma kom förbi en snabbis tidigare idag för hon hade också köpt ytterligare mer kläder till Mirjam som hon inte kunnat motstått på stan. Hon köpte lite tuffare kläder i leopard som jag älskar, så i sommar kommer jag och min lilla tjej matcha!

 

Laga mat nu då? Känner inte så mycket för det efter en fullspäckad dag nej. Om det inte vore för att jag amma så skulle jag nog skippa allt utom frukost.

 


Dåligt väder inte alltid fel

Konstigt. När det är somrigt ute men mulet och regn längtar jag något fruktansvärt till landet mamma och pappa hade eller till mormor och morfars stuga på Öland. Antar att det är för att man myser till det med lite ljus och så tydligt hör regnet smattra och att man umgås mer på ett annat sätt då. Fast mestadels vill jag självklart ha sol då men någon dag får det gärna regna!

Blir Öland till midsommar och en vecka framåt, och någon dag lär det säkert regna medens vi är där (men mer regn än så får de inte bli) LÄNGTAR!

 

Midsommar på Öland 2009.


BVC & Besök

Idag kom Emma och Anna på besök. Alltid trevligt och alltid för långt mellan vi ses. Men så kan det var när det jobbas, pluggas och vännerna bor i olika städer osv. Mirjam fick ett par gula skor av Anna till hon vuxit sig lite störr och av Emma en kanin som spelar musik när man drar den i svansen samt en laban scarf. Kanon grejer, det tackar vi så mycket för!

Helt otroligt och typiskt nog så just idag bestämde Mirjam sig för att sova fleeera timmar själv i vaggan, jag som inte fått sova på flera dygn och hade behövt sova dom timmarna. Menmen, nu kanske hon istället är uppe tills vi ska gå och lägga oss och sover i natt?

 

 

BVC idag: 57 cm lång och 4450g. Sköterskan noterade glatt och även denna gång förvånat att Mirjam redan börjat göra äldre bebisljud. Nog dags att köpa lite aktiveringssaker till henne..

(Foton av Anna)


Babysense 2

Förresten så hämtade vi ut andningslarmet idag! Robban vann en budnig på tradera. Han betalade med frakt 600:- för babysense 2 istället för 1800:- i nypris på nätet. Bara använt i ett år (2011), fint skick, kanon! Testa för första gången nu. Skönt!


(sover sött några dagar gammal).

Klädproblem

Det är inte bara en besvärlig tid med kläder som gravid. Utan även tiden efter graviditet om man väljer att amma.  Glöm lite diskretare toppar. Linnen med djupa v/u-ringningar som är lätta att flytta undan är det som gäller! Tur för mig att det är varmt de första månaderna när ingen annan mat än mjölk erbjuds lillan och det då är ”inne” med lite mer lättklätt.


Tid att vänja sig

Hinner inte med så mycket bloggande när jag har en liten dotter som vill ha min totala uppmärksamhet. En dotter, jag har en dotter. Vad konstigt det är att säga (skriva) det. Och att kalla mig själv mamma. Även om jag nu äntligen har förstått att jag har en liten bebis så kommer det nog ta ännu ett tag innan jag vänjer mig vid dem orden. Mammamammamamma. Jag kallar även Mirjams rum för barnrummet. Fast att jag nu vet att det är en flicka vi har och som inte längre ligger i magen och som dessutom har ett namn. Som sagt, det tar ett tag att vänja sig..

Jättetrött idag. Trött varje dag. Men extra idag. För Mirjam har de två senaste dygnen inte velat sova själv alls. 2 timmar sov hon i sin vagga i natt, så jag sov väl 1 då. Och skrikig har hon vart dessa dagar, vilket hon inte är annars. Har bara en massa ljud för sig. Läste på nätet att mjölk kan orsaka kolik hos vissa bebisar. Och jag har de 2-3 senaste dagarna faktiskt druckit mjölk fast jag inte tycker om det egentligen.. men jag fick för mig att dricka det för att jag tänkte att det var bra för henne. Men det kanske är tvärtom. Får prova att avstå och se om det blir skillnad.

Arg tjej

Precis ny i världen och glad.

 

4 dagar, livet rockar fortfarande.

Nu: Arg tjej


PIMP my Tomt

Såhär såg de ut när Robban fixa iordning plätten den 24 mars. Innan var de lite fulgräs och en stor jordcirkel i mitten efter en pool.

 

Såhär ser det ut efter idag då Kerstin vart och planterat lite blommor + rabarber. En snow Clematis i hörnet, blir nog fint när det blommar! More blommor to come, både in the rabatt och på the staket. Gräsmatta lär vi väl tyvär inte ha någon förens nästa sommar.


Störtblödning, BVC

Igår kväll kom plötsligt en stor fors blod och idag ännu en. Stor pöl i sängen och forsande blod ner på benen hela vägen till toaletten. Fy, blir livrädd. Ser ju ut och känns som om man ska förblöda. Men ska enligt sjukvårdsupplysingen inte vara så ovanligt att det blir så. Gör jätteont i ryggen och magen efterråt också :( . Men får lita på att det inte är någon fara men får nog ringa kk imorgon och be om att bli undersökt.

 

Till något roligare.. Var på BVC idag. Jätte trevlig sköterska. Hon och Robban babblade en timme över tiden. Mirjam hade ökat till 4140 i vikt och vuxit 3 cm om det stämde :O. Sköterskan blev förvånad över att Mirjam redan kunde fästa blicken och följa mobilen med färgglada djur som rörde sig över hennes huvud där hon låg på skötbordet. Stark tyckte hon också att lilltjeja var.


RSS 2.0