övertrött

Ibland är jag såååå PINSAM! Jag är så fruktansvärt övertrött, och när jag är det blir jag ännu mer fnissig än vad jag normalt är. FRUUUKTANSVÄRT fnissig till och med.. Allt blir så himla kul. Vi läser kemi.. och på en föreläsning fanns det en power point där en mening började med: Fe oxiderar.... Istället för att läsa järn, som Fe är beteckningen för, så läste jag FE och jag såg då en fe med trollspö framför mig som det bubblade och rök för fullt om över hennes huvud och kunde naturligtvis inte sluta skratta vid tanken på dena fe som oxiderade... hmmmm... Självklart var detta också en sådan lektion som de spelade in på video.. + att jag skrattade åt 1000 grejer till och vandrade rätt in i trappen och dunkade i huvudet och skrattade HÖGT åt mig själv.. som sagt, PINSAM. Jag vet inte om detta är något sorts "försvar" som min hjärna kör med för att jag inte ska somna på lektionen.

b l o g g a l i t e

Mirjam var supertrött och jag stod och lagade mat så robban la henne utan att jag ammade innan. Nu har ja jätteångest för att hon inte fick sitt mys innan hon gick och la sig :( Men hon lider nog inte av det, det är nog mest jag själv.
 
Helgen: Igår var mamma och pappa här på käk och film och idag var jag och bella iväg och storhandlade. Sen hemma i klocket var vi båda jobbigt trötta och orkade ingenting förutom att sörpla kaffe gnälla över hur trötta vi är på vintern (som två förtidspensionerade tjurkärringar). Men det är alltid trevligt att få träffa sin vän även om det är en hopplös dag (kanske ännu mer behövligt då?), och mirjam tycker också det är kul med besök!
 
Nu då?? Sitter och har jätteont i visdomständer och hals och är helt allmänt opepp. Inte har jag pluggat något i helgen heller vilket jag förståss har lite småångest över. Menmen, imorgon är det en ny vecka och då ska det bannemej bli mer action och positivism!
 
Vill krama min beeeeebiiis!!!
 
 
 
 

Tillbaka till skolbänken

Tillbaka till plugget! Gäspade mig igenom första dagen. Hade svårt att över huvudtaget somna natten till idag och när jag sedan väl somnat drömde jag mardrömmar och skrek högt vid 2 olika tillfällen och väckte därför hela familjen (grannskapet). Mycket extra hemska mardrömar och skrikande senaste 2 månaderna... Sedan vaknade Mirjam utöver det 3 gånger så det blev inte mycket sömn inte.. LÅÅÅÅNG dag, men det kändes bra att vara tillbaka vid skolbänken trots den hemska natten, och trots det att kursen verkar vara fruktansvärt tråkig och jobbig. Kul att bara få sysselsätta hjärnan lite. 2 år kvar, heja heja!

Ny frisyr!

Var till frisören Hårcompaniet i Norrköping idag efter rekomendation från vän Bella som klipper sig där. Robert tyckte jag skulle testa lugg så det blev det! Grät hysteriskt när jag kom hem först men nu har jag vant mej och ruffsat till det lite så att det känns lite mer som mig och nu känner jag mig hyffsat bekväm i det. Professionella och duktiga frisörer var de hur som helst och som även jag nu kan rekomendera! 300:-
 


stolt

För en gångs skull är jag faktiskt riktigt stolt över mig själv. När Mirjam bara var någon månad började jag plugga varje vaken och ledig minut. Tufft som tusan med endast 3-4 timmars sömn per dygn. Vissa dagar ingen alls. Tyvärr var det fel tenta jag läste på. När jag gick för att skriva tentan, fick reda på att det var fel och sen fick info om den nya började jag genast plugga till den och klarade den nya tentan på första försöket! Så nu är jag berättigad till att fortsätt mina studier vilket jag ska göra på måndag! Känns overkligt men också otroligt roligt!! Även om jag säkert kommer att ringa och kolla läget hemma och sakna min lilla tjej massvis, speciellt den första tiden!

M - Ultraljudsundersökning

Idag var Mirjam på kontrollen för hjärtat. Det var minsann inte lätt att underhålla en sprallig bebis som var tvungen till att ligga på rygg och helst gasnka stilla i en hel timme. Men det gick med lite hjälp av leksaker och min vackra stämma! Tyvärr fick vi inte veta något idag. De spelade in hjärtljuden och sparade bilderna så ska en läkare titta på det senare och kontakta oss.

Nya skills

För en vecka sedan började Mirjam ställa sig upp genom att ta tag i olika högre föremål. Idag tror jag hon har ramlat ca 20 gånger då hon försökt gå eller glömt bort att hon faktiskt står.
Idag kom hon på hur man klappar händerna så det har hon sysslat med hela dagen, även när hon skrikit och gråtit!
 
Röja runt, dra ner och plocka ut allt som går, det är kul det!
 

Dop

I söndags var familjen på min fina väns lilla tjej Wilmas dop! (hur blev det där egentligen?) Väldigt fin kyrka och ett mycket fint dop med väldigt duktiga tjejor som sjöng till äran av lilla Wilma som va så lugn och söt i sin klänning framför den stora publiken. Tårtorna var så fina och så jättegoda (även det övriga fikat). Bra betyg från den tårt-kräsne!
 
Natten till dopet sov tyvärr typiskt och självklart Mirjam jätte dåligt och var bara hopplöst hysterisk och omöjlig. Men det gick bra på dopet i alla fall. Hon var på riktigt bushumör i kyrkan och skrattade för fullt (stoppade en majskrok i munnen på henne då och då för att tysta ner henne lite.) och ville gärna dra i min andra goda väns hår som satt framför oss i kyrkan.  Även på fikat var hon busig och tyckte de var jättekul med 2 andra småtting tjejer som också busade där, men dessa tjejor kunde ju springa så Mirjam hann inte riktigt med i deras tempo.
 
Mirjam slocknade på en sekund när vi väl satt oss i bilen för att åka hem!
 
 
 

s e g a r e än tåget

Har sett att vissa blogginlägg är väldigt gramtiskt felaktiga och fattas ord. Datorn min
r som sagt väldigt långsam men när jag bara har tillgång till den och har lust att skriva ett inlägg så får jag stå ut med den saken. Den så pass långsam så att den hoppar över bokstäver så tyvär får även ni stå ut.
 
Annars då.. 12^!?)$#2! ARG! Hittade i förrigår bäst-i-test hårfönen jag vill ha för 330 kronor billigt men har inte haft tid att skapa konto, betala etc. så jag skulle göra det idag men NEJ, idag kostar den minst 489 kronor!!!!

Sömnrutiner & öva sova själv

Tillvägagångssätt
Nu när Mirjam är 8 månader så kände vi att vi kunde börja med någon lämplig metod för att få Mirjam  att sova själv. Vi disskuterade med vår BVC sköterska hur hennes dag såg ut och hon tyckte att Mirjam skulle gå och lägga sig klcokan 19 och sedan endast sova en gång på dagen mellan 11.30-ca 14-30. I samma veva har jag även slutat amma under dagtid och nattetid. Nu får hon bara amma på morgonen vid 7 då hon vaknar och när hon ska gå och lägga sig. Vi planerade även hur hennes mål skulle spridas ut under dagen.
 
Hur har det gått?
De två första nätterna var ett HELVETE och vi trodde det var omöjligt att det skulle bli så bra som det blivit nu den 4e natten och 5e dagen. Mirjam har tidigare vaknat varje till varannan timme och vart svår att söva om till att nu endast behöver lite hjälp att somna om 2 gånger på natt samt att vi nu bara behöver stryka henne ett par gånger på ryggen, säga god natt och lämna rummet. Helt otroligt!!!! Och på så kort tid!!!! Inom snart kanske hon till och med kommer att sova HELA natten!? Nu när hon sover så bra om nätterna är det dessutom inga problem att ha ett fast schema för måltiderna, så som det ska vara!
 
Många fördelar
Det är fruktansvärt skönt att slippa amma nattetid. Slippa ha en bebis som rullar in på en, bökar omkring, blir arg, svår att söva om etc. Samtidigt som jag förståss stundvis vill köra ut karln på soffan och lägga mirjam i vår säng istället och bara mysa.  Eftersom hon nu också varken behöver ammas eller ges någonting annat under nattetid (förutsatt att hon äter bra under dagen och ett stort mål gröt starx innan läggdags) så kommer det inte vara några problem att skaffa barnvakt någon natt om vi skulle vilja det. Och det viktigaste av allt. Mirjam får den sömen som hon behöver (istället för 4-5 timmar/dygn för lite som tidigare)..
 
Ingenting är omöjligt, inte en med den envisaste bebisen :)

1:a förkylnignen

Mirjam har fått sin första förkylning :( Tror det beror på att vi bytt sovrum med hennes och vi glömde stänga den lilla luft-luckan så det har förmodligen dragit lite på henne. Men men, hon är pigg och busar runt för fullt här på golvet nu så det är nog ingen big deal för henne.

klätterapa

Lilla busfröt har kommit på att hon kan dra ut playstation kartongen och sedan krypa upp på den för att komma åt sakerna på tv-bänken. Hon klättrar och försöker ta sig upp på allt!!! Hon har även börjat med något som ser ut som försök till att ställa sig upp. I krypläge trycker hon ner fötterna platta mot golvet, sträcker på benen och trcker till med armar och händer i golvet och försöker förmodligen på så sätt att studsa upp överkroppen med hjälp av kraft från armarna. Går som tur är inte så bra.
 
 
 

Ingen allergi

Igår var Mirjam hos läkaren som inte alls trodde eksemen berodde på pälsdjursallergi. Det stämde ite riktigt in. Hon trodde dels att det berodde på att hon har torr och känslig hy (vilket vi också förstått och därför köpt en fet lotion som smörjs in flera gngr dagligen) men även dels på någon typ av svamp. Vi fick en salva som ska smörjas på morgon och kväll och redan efter kvällens påstrykning så kliar hon sig mindre och det är mindre rött! Så vi hoppas på att det inte finns någon allergi.
 
Igår fick hon förresten också en tid till ultraljud för att kolla upp hjärtat. Den 17/1 kl 08.00. KLOCKAN NOLL ÅTTA NOLL NOLL!!! Kul tid.. Åka spårvagn och buss med vagn sen också, usch..

hänt

Min dator blir bara sämre och sämre. Nu tar det drygt en timme att starta den så har inte haft någon lust med just det. Vilket har gjort att jag inte heller bloggat. Får låna karlns dator tills jag ordnat min.
 
Senaste 11 dagarnas happenings:
  • Nyår och gott med tre-rätters. Mirjam sov sött i mormor och morfars säng under allt smällande. Jag själv flydde hukandes från raketerna in till säkerheten. TYCKER INTE OM RAKETER OCH SMÄLLARE!!!!
  • Låååång vända på stan med bellut och Mirjam, vi åt till kvällen hemlagad pizza.
  • BVC: Mirjam följer kurvan fint trots att hon trotsar med maten och promt bara ska ha hipp's bolognes med mozarella. Tid till att kolla upp om mirjams jobbiga eksem kan bero på pälsdjursallergi.
  • Bio med vänner: Såg Hobbit i 3d. Konstaterade återigen att bio inte är min grej. Mycket svårt att hålla sig vaken. 3d blev lite mycket för mina ögon och jag fick med jämna mellanrum ta av brillorna som också kittlade jobbigt på nosen. Filmen var inte heller särskillt bra, de har ju ändrat på historien!!!?! Men trevligt hade vi i alla fall så allt det där gjorde inte så mycket.

RSS 2.0