Smitning

Måste bara dela med mig av detta som en fb-kontakt fick upplagt på sin status för en månad sedan. Tyckte det var mycket roligt och fiffigt av chauffören.


Bebiskläder

Idag har jag köpt söting pyamasar på kappahl, 2 för 179:- samt bodysar och ett par byxor på Lindex för 89:-/st, tyvärr fanns inte bodysen med tassar i mindre storlek :( Nu fattas bara en tunnare overall och en liten filt så kan jag sedan packa bb väskan, vilket jag tänkte göra nästa söndag då det bara är 3 veckor och 3 dagar kvar (förhoppningsvis)!


Ciiiiindy min Ciiiindy!


Cindy har ju varit van vid att ligga och sova hela natten mellan mig och karln. Men sen mitten på min graviditet har jag blivit väldigt våldsam och rörlig i sängen. Sprattlar med benen, slänger omkring med armarna och vänder mig minst en gång i timmen. Stackars katt har sedan dess sovit på toaletten. Men NU har Cindy fått en alldeles egen liten säng brevid min sängsida som hon fullkomligt älskar. Kanske lite väl mycket. Hon har knappt klivit ur den sedan i söndags.


RIP Flugis

Tänkte bara meddela att nu har Flugis kolat. Jag gav upp räddningsaretet. Det var nog lika bra det. Inte lätt att vara liten och ensam i stora världen.

 

 

 

 

 

 


Flugis

J’vla fluga! Nu har jag plockat upp han från vattenkoppen flera gånger så att han sluppit drunkna. Snart hittar jag nog honom i vattnet igen. Jag börjar misstänka att han faktiskt vill ta livet av sig. Kanske flugis känner sig ensam så här tidigt på våren(?) då det är ganska tomt på andra flugor. Mmm.. kanske.


Soluppgång vs solnedgång




Var snäll och skjutsade mannen till jobbet i Finspång. Det är inte lätt att hålla sig där man ska på vägen när morgonsolen lyser starkt precis framför. Men när den håller sig lite mer på kanten så är det härligt och underbart vackert. Soluppgång eller solnedgång, vilket är finast egentligen? (tänk nu inte på min fula soluppgångsbild).


Godmorgon

Förra veckan var jag orolig för att jag kanppt kände bebis i magen under ett par dagar. Den här veckan har hen minnsan tagit igen sin lilla vilopaus. Inte en lugn stund i magen. Volter från morgon till kväll! Men hellre det. Myrkrypningarna är fortfarande ett helvete. Skulle vara skönt att få sova längre än till halv fem. Antar att det bara är att utnyttja den vakna tiden och sätta igång med pluggandet. Måste bara sätta igång hjärnan först med en liten skvätt kaffe.

Idag ska storhandlas. Zacko som fyllde 7 år i onsdags ska firas mer idag. Istället för ett liitet ben från willys ska han få ett gott smaksatt, en skön sele att ha på sig på promenaderna och adaptil spray som förhoppngsvis ska göra honom lugnare i bil och ibland hemma.

Ha en fin fredag!!

Bebis update


Tulips från mamma sprider lide vårkänsla i hemmet



Sött plagg till bebis från Kerstin.


Annat gulligt plagg från Kerstin.

Hemmet storstädat denna dag och äntligen var det fettisdagen och jag fick min semla i magen. :)
Sista föräldragruppdagen igår. Idag besök hos barnmorskan. Första gången Robert var med och hörde bebis hjärta slå. Han skrattade. Men det gjorde jag med första gången. Känns ju lite "lustigt". 140 slag/min. Bebis bestämde sig dock för att vända på sig lagom till barnmorskan. Och när jag kom hem vände hen tillbaka. Jag som trodde lille var fast med huvudet där nere.

nattbakande

FEM ynka godisbitar och ett fjuttigt glas cola och jag får fruktansvärd magkatarr med illamående på köpet. Jihoo!! Det positiva är ju att det blir mindre godisätande och därmed troligen också mindre viktuppgång. Men det vore också ”kul” att kunna få unna sig lite gott under graviditeten utan att behöva lida hemskt för det. Nu är det dags för havretekakorna att åka in i ugnen. Klara lagom till midnatt. De blev inte bara bakade rekordsent utan de blir också rekordstora. Jisses.. dem behöver man inte ta me än en av..


Hundrackare

Fyy, jag blir så himla besviken på min hund när han inte sköter sig! Jag försöker tänka på att det inte är hans fel och att jag ska behålla lugnet trots hans vägran att lyssna och uppföra sig. Men det är minsann inte lätt när tålamodet inte är detsamma som förr. Efter att ha varit arg många timmar nu efter en promenad med bråkstaken tittar jag på gamla bilder av hundrackaren. Vi har haft många fina och roliga stunder tillsammans och det påminner mig om att han kan vara otroligt smart, snäll och duktig också.

 


Grav. vecka 34

Helt otroligt. En hel vecka till har gått. In i graviditetsvecka 34 nu. 6 veckor och 6 dagar kvar till den 4 April. Har gått upp 21 kilogram……. Nää.. bara skoja. 10,5 kg +. Stödbältet för foglossning fungerade tyvärr inte alls något bra på mig. Fick istället mycket ondare av den värken som går från insida lår och upp längst bikinilinjen. Jaja, jag har härdat smärtan utan hjälpmedel länge nu, jag klarar den sista biten med! Imorgon är det fredag. Ville bara påpeka det.


tentan från helvetet mohahahha

Den 19 mars är det dags att skriva tentan från helvetet igen. En begreppstenta/spärrtenta som gjorde att jag inte fick läsa vidare nu på våren (inte för att ja skulle ha kunnat de iaf..), en begreppstenta som fått flera att ge upp och må riktigt psykiskt dåligt. Och ångesten och pressen är redan här hos mig. Frågan är ju om någonting alls är värt att må så dåligt för. MEN jag är för dum för att ge upp, även om det är för mitt eget bästa. Envis som få. 3 gången gillt!! Nu på första boken (av typ 15), tentatips mottages gärna!


Docka eller bebis?

Tittar efter lite bebiskläder på ellos. Börjar bli dags att inhandla det som behövs (så fort pengarna "rullar" in). Har hittils inte köpt någonting överhuvudtaget!!! Hur som så såg jag plötsligt en bild på en bebis ELLER en docka!?!? Jag vet inte? Obehaglig bild tycker jag. Är det en riktig flicka så måste bilden vara hemskt överredigerad. Hittade en annan bild med en flicka/docka som har samma tyg på sig men denna ser ut som en riktig bebis, även de andra modellbebisarna tycks vara riktiga, hmm.. ett mysterium.



Alla hjärtans dag

Nahepp! Det blev inget diamanthalsband i år heller..

Nevars, det handlar inte om att få på alla hjärtansdag, inte för mig i alla fall. Jag är bara glad över att min kära ens kom ihåg dagen och dessutom gav mig frukost på sängen imorse :)

 

Många kallar dagen fjantig och att man ska visa kärlek varje dag. Självklart. Men jag tror inte att alla gör det ens i närheten av varje dag och därför tycker jag det är dumt att klaga över att denna dag finns. Den kan vara ett bra sätt att påminna sig själv om att visa lite mer kärlek, och tänka på allt bra man har och uppskatta det. Så va inte såna besserwissar, låt dom som uppskattar denna dag få njuta av den utan att ni spyr ut eran negativism, hat och avsky om det på facebook. Det gör ingen glad iaf.

 

LOVE


Måndag

Måndagmåndagmåndag och 3 program som jag alla vill se men som dumt nog visas på samma tidpunkt. Byggfällan, Sofias änglar eller Familjen annorlunda? Blir nog sistnämnda då jag inte har lust att bli arg eller gråta. Det spar vi till en annan dag när jag känner för att göra det.

 

Idag var andra tillfället med föräldragruppen. Vet inte om den är till någon nytta för mig. Bara repetition av allt jag läst. Sen att sitta still på en stol med en svanskota som värker gör det inte roligare. Och så har jag ingenting som jag oroar mig för eller undrar om heller. Jag är inte rädd för förlossning/smärta och tänker att allt det andra med amning, hur man tar hand om bebisen osv. kommer naturligt med instinkter. MEN mannen som inte läser så flitigt uppskattar ”kursen” iaf!

Hjortgryta

Betyg av sambon: stört gott, glöm inte bort hur du gjorde.

Nedan hittar ni receptet på hur jag gjorde. Kryddor går alltid att variera lite efter vad som finns hemma.

 

600g grytbitar av hjort

1 stor gul lök

3 vitlöksklyftor

1 msk tomatpure

4 dl rödvin/rött matlagningsvin

1 dl grädde

1 msk soya

1 dl kantareller

1 morot

8 kryddpepparkorn

Vitpeppar

1 msk enbär

1 tsk kummin

1 tsk salt

 

Hacka den gula löken grovt och finhacka vitlöken. Bryn i lite olja i en gryta. Tillsätt tomatpuré samt vin och låt det koka medens köttet bryns. Pudra köttet med mjöl (ca 3 msk) och häll i grytan. Tillsätt kryddor (enbären males). Låt sjuda 2 tim. Bryn svamp, skiva morötter och tillsätt till grytan samt ha i ca 1 dl grädde och lite soya. Låt sjuda i ytterligare 30 min.


Söndagslyx

Grytan blev lyckad, recept läggs in imorgon för den som är intresserad (bra som komihåg till mig själv också då Robert önskar att jag ska laga den igen). Nu är jag jättesugen på fruktsallad, så det blir det snart. Söndagslyx!
Hoppas på att jag slipper att titta på mer Starwars idag. Inne på 2a filmen nu. NOG säger jag.

En februari dag

 

 

 

0 grader och strålande sol. Bättre februariväder går nog inte att få! Efter kortis promenaden äter jag nu mitt mellanmål bestående av en liten yoghurt och ett syrligt äpple som doppas i jordnötssmör. Gott och nyttigt (ur min synvinkel iaf). Ska senare göra ett försök till att tillaga en förhoppningsvis god hjortgryta. Blir mycket improvisation som vanligt med min matlagning, men vågar man inte experimentera lite får man aldrig veta hur gott det hade kunnat bli!


Fortsatt solig dag.


Recension Tikei mineralfoundation

Jag har använt Tikei:s mineralfoundation och andra produkter under flera veckor. Precis påborstat gav det ett fint resultat, det smälte in med huden och såg ganska naturligt ut. Tyvärr håller inte det resultatet länge trots primer under. Efter max 3 timmar ser huden fläckig ut. Skulle man råka bli varm flyter sminket lätt iväg och ansiktet blir fläckigt. Det är alltså inget smink att ha på krogen.. Min blandhy fungerade inte alls med denna mineralfoundation heller. Jag blev torr i ansiktet samtidigt som jag fick acne. Jag testade att vila från sminket och att börja använda det igen flertalet gånger för att verkligen vara säker på att det berodde på sminket. Det berodde definitivt på sminket, tyvärr! Köper inte igen.

Betyg: 2/5.


Segare än tåget

Idag är jag ”segare än tåget” som Robert brukar säga. Startade i alla fall morgonen med en bra frukost, får hoppas att den ger en liten energikick snart. För just nu har egentligen ingen lust eller ork till att göra någonting alls. Skulle helst vilja sova bort hela dagen, men det känns ju fruktansvärt tråkigt en lördag. Vi får väl se vad dagen för med sig, hoppas åtminstone på att solen tittar fram lite snart!


Helgen i lotorp

Hemma från en helg i Lotorp. Har vart skönt som tusan! Hela lördagsförmiddagen spenderades ute, hemmagjord ärtsoppa över eld och korv till dem (robert) som inte tyckte om. Upptining inne framför brasa efter att ha varit ute i de kalla (-19) och senare god middag. Synd att helgerna som vanligt ska gå så fort..


Amazing friday!

Yeey! Fick ny tvättmaskin idag, och den tar till och med upp till 8 kg och hörs knappt alls, amaaazing! Provade för övrigt torrschampot idag, också amazing hur de kan få håret att bli som nytvättat!? Och idag är de fredag så då får jag dricka min colaburk som jag längtat så mycket efter, tillsammans med lite svamppastasås och dogwhisper på TV, wonderful! Fan vad jag är positiv idag!

 


Bra skit!

 

In i grav.vecka 32 idag, 10 kg +, lär väl bli minst 5 kg + till.. Fruktansvärt ontontont har jag men idag hämtade jag ett stödbälte som jag fick av Emma som fick det av Amalia ;) hoppashoppas det gör lite underverk. Har även shoppat loss på ÖB idag. Batiste Blush dry shampoo, rexona crystal clear spraydeo, TRESemmé schampoo och balsam för färgat hår samt lite tvål, lotion och andra behövliga saker! Ääälskar allt som har med kropps och hårvård att göra.

 

Ser fram emot helgen. Åker ut till lotorp imorgon på tacomys. På lördagen ska vi ut på isen och så ska vi grilla korv med bröd. Kul för Zacko också som får springa fritt och busa av sig med Nero, vilket han veeeerkligen behöver. Gäller bara att jag hittar varma kläder som jag får plats i för brrrr vad KALLT det är ute..


RSS 2.0