Fy skamm!

Fy fablan för jägarna som skjuter vargen, utan att ens ha koll på vilken varg det är dom skjuter, och utan att ens kunna skjuta ordentligt vilket resulterat i att flera vargar fått halta blödandes och lidandes i skogen. Nu har de skjutit flera alfadjur istället för att åtminstånde ta reda på vilka som är svagast och ta dem. Det blir helt fel med generna nu. Det ska vara starkast överlever. Istället skjuts alfadjuren och de stackars valparna blir föräldralösa.

På jägare låter som om vargen vore något sorts monster som tar allt som kommer i dess väg. Ungefär som människan då. Då måste vi utrota oss själva med om rätt ska va rätt.

En studie utförd av Sveriges Lantbruksuniversitet år 2006:
Det framgick att 96 % av biomassan bestod av älg. Av 199 vargdödade kadaver var 148 älgar, 9 rådjur, 5 bävrar, 10 grävlingar, 6 harar, 20 fåglar (främst orre och tjäder) samt en kalv från nötboskap. Av älgarna var 133 kalvar och 15 ettåriga älgar, men inget vuxet djur hade dödats av vargar. Av dessa data kan man dra slutsatsen att vargen främst utgör en konkurrent till jägare och inte ett hot mot tamboskap.

Jag förstår inte hur jägare som har hunden som bästa vän så hungrigt kan jaga vargen. Utan vargen hade inte ens hunden funnits. I varje hund finns en bit av vargen. Den genetiska skillnaden mellan hund och varg är mindre än skillnaden som finns mellan alla idag levande människor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0