t.r.ö.t.t.v.a.r.o.r.d.e.t.

Hade planerat så mycket för dagen.. Skulle iväg en sväng på stan, köra bilen i en tvätt, städa bilen invändigt, städa hemma, tvätta alla bebis textiler och packa ner (nej har inte gjort det än!!!), baka bullar, laga mat och seeen njuta av lördagen. Sitter här nu, klockan är snart halv 1 och jag har inte gjort någonting alls och jag orkar INTE resa på mig heller och sätta igång! Får nog satsa på städning, bullbak och mat idag. Resten får skjutas upp till imorgon då jag förhoppningsvis får bättre sömn inatt. Skyller lite på vädret idag också..

 

En kaffe kanske vore en god ide?


Cat lady

BELLAAA!BOSSEEE!BAMSEEE! KOOOOOM. JA KOM DÅ! KOOOM DÅ, KOOOOM, KOOOM. BAMSEEE! KOOOM DÅ.

 

Japp. Så gapar kattkärringen som har baksidan mot vårt sovrum vid 11 på kvällen och 5 på morgon. Inatt ännu några fler gånger med jämna mellanrum.. + att en annan granne släppte ut deras Chihuahua på tomten vid halv sex och denne kan inte vara ute utan att skälla i ett.

 

 

 

 

 


Vecka 40

Så var jag gravid i vecka 40. Beräknad förlossning om 6 dagar. Robert börjar bli väldigt otålig och vill ha bebis här NU men tror att h*n kommer nästa helg. Jag vet i tusan det. Så mycket som den har hållt igång i magen de senaste dagarna så tror jag nästan bebis stannar betydligt längre i magen, tyvärr.. Hittills tycker jag veckorna gått så fort. Men de dagarna som jag går över tiden kanske lär kännas som de längsta i mitt liv.

 

Lite fakta från pampers:

 

  • Livmoder är nu tusen gången större än vad den var vid befruktning!
  • Barnet har nu förmodligen nått sin slutgiltiga födelsevikt och -längd. Ett barn väger i genomsnitt 3400 gram och är 52 cm lång vid födseln (pojkar är något större än flickor).
  • Barnet har lagrat stärkelse i levern, och detta omvandlas till glukos efter födseln. Dessutom har barnet extra vätskeförråd. Precis som en kamel är det välutrustat för att klara sig genom förlossningen och dagen efter när din bröstmjölk börjar komma.

Skratt



Bland de fulaste jag sett!!! ellos..

Glada Malin

Jag skulle göra en blogg enbart om Robert och hans knasigheter. Igår berättade han om en ”incident” då en telefonförsäljare ringde honom..

 

Försäljare: ”Hej det är Glada Malin”

Robert: Sa du att det var glada malin som ringde?

Försäljare börjar skratta så hon inte får luft och får tillslut fram: Nej, jag sa hej ja heter Malin och ringer från bredbandsbolaget.

Robert: Jaha! Men nu är du ju glad, eller hur?

Försäljare hämtar andan och gör ett försök till sälja: Ser du och din sambo mycket på tv?

Robert: Nääejnej, vi är upptagna med att gör annat vetu!

Försäljare börjar skratta hysteriskt igen och säger: Nej, ja måste fortsätta jobba nu, jag klarar inte av att prata med dig!

 

 

Lite svårt att återberätta i text såhär, för tonen som min kära har när han pratar gör mycket. Men så kan man ju också handskas med försäljarna..!


Stackars växten

Normalt att få skuldkänslor gentemot en växt? Det får i alla fall jag varje gång som jag tänker att "äsch, ja orkar inte fylla på vattenkannan en gång till för att vattna den sista växten". Men då tänker mitt huvud ”näe, men stackars den då som fått titta på när de andra växterna fått nytt fräscht vatten att dricka och så  får inte den något..” och så blir det att ja vattnar den sista i alla fall. Jag vet ju för sjuttsingen att växter inte har någon hjärna! Varför håller MIN hjärna på såhär då för?


Fika i solen + vänner ♥

Underbart väder och haft Bella, Emma och lilla Vincent på beök. Vi har suttit ute i solen och fikat i timmar! Mycket trevligt med lite sällskap från tjejorna. Dagarna kan bli lite långtråkiga annars. Nu ska jag sätta upp gardinerna i barnrummet och sedan ska jag titta Unga mödrar på tv:n och sen är de inte långt kvar till karln kommer hem. Bra dag!

BM 37+5

Var hos barnmorskan idag. Bebis hade sjunkit ned lite och huvudet låg nedåt (YEY!!) och var nu endast ruckbart och inte rörligt som sist (YEEY!!). Hjärtat slog 140 slag/min vilket det har gjort sen BM började lyssna. Fortsätter att följa min kurva precis med livmodermått på 34 cm. Det börjar bli riktigt tungt nu!!

Vårfint


Så sugen på att handla vårkläder. Finns hur mycket snyggt som helst på nätet. Tittar främst efter klänningar och toppar/linnen som är vida underifrån bröstet och ned som jag kan ha efter graviditeten till en början innan jag hunnit trimma magen lite, och för en billig peng. Alla 3 från halens.se


WHAT THE FUDGE?

Tjockiiis.


Fick lite smått panik och en stunds hjärtstillestånd när jag såg ifs graviditetsuppdatering på min fb. V38. HJÄLP! Känns knasigt nära att säga att jag är i graviditetsvecka 38 nu. Måste efter tentan ta tag i det sista inför bebisen. Tvätta bebiskläder, lakan osv en gång och sedan packa bb väskan. Och inhandla de viktigaste sakerna av de sista som är kvar.

Madrasskydd

Febertermometer

Snorsug

Blöjor

Lakan

Filt

Kudde



Såhär knäppt på tvären liggs de emellanåt.

Nu snurrar det lite till i huvudet.


Zackos besök hos vet.

 



Zacko hade hål i hornhinnan på det "fina/friska" ögat så det blev 2 olika sorters ögondroppar. En smörjande och en med antibiotika i. Totalt ska han få droppar i ögat 10 ggr/dagen i en vecka. Tur att man är hemma! 1700:- med ögondroppar gick de på. Kanske blir smörjande droppar till andra ögat med eftersom att jag upplever att det också är irriterat då han gnuggar i det och det rinner lite genomskinligt. Veterinären skulle rådfråga med ögonspecialisten när denne var frisk. Men några bakterier eller så fanns det inte i varken öron eller ögon. Öronen hade bra lite skit.

Skaffa din egna hotmail!

Så himla irriterande nu är det någon som försökt komma in på min hotmail igen!!! Datorn har också blivit seg. seghet, de tål jag inte. Också himla irriterande! Massvis processer som är igång, ligger säkert någon gömt virus där bland. Kul att behöva goggla upp nästan varenda process för att få ordning på datorn.. en evighet!

Inatt var jag i drömmarnas värld en ormtränare. Jag tog hem ormar och tränade upp dom till snälla och sällskapliga ormar och sedan sålde jag dem mycket dyrt. HAHA.


Don't grumble, give a whistle

Kan ju bara glömma att jag kommer klara av tentan på måndag. Har bara hunnit läst 2/15 böcker och det känns inte som om jag fick ut något av den läsningen heller. Så fruktansvärt trött heeeela dagarna. Kroppen känns förlamad och huvudet bränner av trötthet. Usch, ångesten över vad det ska bli av med framtiden.. Surt att den nya lärarutbildningen som startar i höst inte ens har denna dumma tenta, eller någon spärrtenta överhuvudtaget. Osis! Men allt löser väl sig på ett eller annat vis!  "Den raka vägen till framgång är alltid under ombyggnad".

Zacko har fått tid hos veterinären imorgon. Han gnuggar sig i ögonen och öronen kliar. Alltid lika spännande vad det kommer att kosta! Sist blev han ordinerad ögondroppar för 400:-/flaskan och 2 sådana gick åt. Men huvudsaken är förståss att han blir frisk lille parveln.


Var iaf härligt att se många blommande krokusar ute på promenaden idag!




Idag


Heeestar!

Omplacerad gröning.

Död ekorre i soffan?

Helgen

I lördags hade Jag och Robban bjudit hem Mamma, Pappa, Bror och Sandra på Kyckling(Quorbitar)lasagne med taco smak. Vi tittade även på mellon som faktiskt hade ett par bra bidrg i årets final. Jag tror dock att Danny's låt skulle ha bättre chans i de stora. Lite gladare och mer show. Men Loreen's låt Euophira var riktigt bra!

I söndags blev det en sväng på stan med Bella och Emma. Käkä på Paus, mmm!

Idag när det är så fint väder tänkte jag passa på att ta med mig alla växter ut på tomten och plantera om dom. Önskar att jag haft lite fina penseer att plantera i en kruka ute också! Kanske i helgen som kommer om det är fint väder då med, och om prognosen med +grader fortfarande håller i sig.


En ring jag fick från mamma och pappa.

Graviditetsvecka 37

In i graviditetsvecka 37 idag. Bebisen i magen ska visst väga ca 3 kg och vara runt 47 cm lång. Jag själv väger 75 kg och känner mig som en valross.. Har jag hamnat på golvet tar jag mig inte upp igen! Och ska jag ta mig uppför en backe får hund dra mig upp.

Önskar bebis kunde bestämma sig för att stanna med huvudet neråt snart, för tydligen ska de ligga så nu och det är ju inte direkt skönt när den bestämmer sig för att vända sig på tvären eller upp och ned i det nu väldigt trånga utrymmet. Blir också orolig för om det skulle sätta igång och så har den inte ens lagt sig till rätta.. Läser man på nätet så brukar läkare tydligen försöka vända på bebisen om den nu inte lagt sig till rätta men det spelar ju ingen roll om den vänder sig tillbaka igen och risken är väl stor eftersom den själv håller på och vänder upp och ned nästan dagligen. Svårt att bestämma sig? Meeen det är nog ett tag kvar tills den kommer. I alla fall 27 dagar enligt beräknat.

Hejhejdå

Snart lämnar vi Lotorp och beger oss hem till Norrköping. Det första jag ska göra är att ta ett låååångt varmt bad. Jag som är van vid en inomhustemperatur på 25-30 grader har ständigt gått och huttrat här där det bara är 18-20 grader inne. Men mysigt har det också varit att kunna tända en brasa.


little blond girl

Blev livrädd när jag såg en liten blond flicka springa förbi på altanen. Hur man nu kan bli det? Men det var ju ingen blond liten flicka som jag bara såg huvudet av. Nej, jag hade glömt bort att jag släppt ut Nero (igen!!!). Så det blonda håret jag såg var bara hans svans.


Grabbarna bus lyssnar fundersamt på ekot efter byggarbetare längre bort.


super mario beroende

Satt två timmar igår kväll och spelade Super mario på wii. När jag gick och la mig så såg jag tv-spelet framför mig och mig själv som mario skuttandes omkring i tv-spelsvärlden. Mmm, besatt! Jag filade till och med ned mina naglar så att jag kunde spela bättre. Ja, ni förstår..

Kall morgon i Lotorp

Befinner mig sedan i Lördags i Lotorp för att hundvakta till på torsdag. Det är lite kallare här än i stan, speciellt på mornarna!!!


Graviditetsdrömmar

Jag har drömt flera gånger att jag har druckit mig riktigt onykter och rökt samtidigt som jag varit gravid. Sen mitt i fyllan har jag fått jättepanik och undrat hur jag kunde göra så och fått känslan att jag dödat barnet. Obehagligt! Har också flera gånger drömt att alla möjliga försökt ta barnet ifrån mig eller att bebisen har kommit ut död och helt trasigt i bitar. Någon bakomliggande omedveten oro jag har antar jag.

 

Drömde också inatt att Robban skicka iväg vårt barn som visst var 3 år gammalt till kiosken. Jag blev jättearg men han sa att det inte var någon fara för när hans bror bodde här så fick hans dotter gå till Willys och handla mjölk åt dem.

 


Jaa, graviditetsdrömmar är bara konstiga!

LÄNGTAN

Nu är vi i mars! Underbart! Nu är den riktiga våren inte långt borta. Jag längtar till att få promenera i skogen full av vitsippor. Vitsippor (Anemone nemorosa) är bland det finaste som finns!


trötte

Svårt att orka plugga om dagarna när jag aldrig får sova om nätterna. HAAAATE RSL. Känns meningslöst att överhuvudtaget gå och lägga sig när jag bara hinner sova 2 timmar innan myrorna dyker upp. Vaknar numera mellan 2 halv 3. Så fruktanvärt frustrerande!!!!!!


RSS 2.0