bakom Hugos BJ bord

Hohooho inget festande för mig idag inte, kan ni tänka er?
Sådana här helger tycker jag det är extra bra att jobba natt på krogen för då har man något att skylla på när folk har bjudit med en till att supa ;P Jag gillar inte dessa storhelger, det bli alltid för mycket av det goda och många råkar ut för tråkigheter (mest jag).  Men det känns ändå synd att jag missar Mias 20-års fest. Denna valborg så nöjer jag mig istället med gott käk, film och sen en toppenjobbarkväll bakom Hugos BJ bord ;)

Kör inte för hårt ikväll alla Valborgsfirare och akta er för flygande eldklot!


NYTT




Jag känner att jag måste showa off mina senaste inhandlade things ;)

Aprikoslinne från Pieces = NYTT
Jeansleggins från Cubus = NYA
Armband från Pieces = NYA
Skor med nitar från Deichmann = NYA
Skor från h&m (gråa) = NYA


LOVE♥LOVE♥LOVE♥

Tygisar

Nu har jag köpt ett par nya tygskor!
Mitt krav har vart att de ska ha en högre kant och dragkedja. Jag valde att köpa grå eftersom att 98% av mina skor är svarta, och så passar färgen superbra med mina nya ljusa jeansleggins!
Skorna hittade jag på h&m för endast 129:-




flowerpower

Min helg har vart super!
I lördags kom det över 20 pers till förfesten, en trevlig bunt! Jag hade jättekul så det tackar jag för. I söndags var det kalas för Robban. Åt alldeles för mycket av det goda.
Och så idag har ja planterat Penséer på balkongen – jag är kär i mina blommor, kan inte sluta titta på dem..!


Visiter

Anna kom i måndags och stannar till på söndag. Det har blivit mycket filmtittande, dessvärre på dåliga filmer. Hundrastgården har också fått besök av hundarna ett flertal gånger. Och så har vi har vart på Hageyby Centrum 3 gånger den här veckan!! Igår på invigningen av HC köpte jag ett par snygga ljusa jeansleggins och ett svart linne för halva priset. Idag inhandlades alkohol till morgonkvällen då det blir partaj hemma hos mig för att fira 24-åringen Robert :) Ikväll blir det bullbak och tv-tittande, måste ju vara pigga imorgon!


miracle

Ett mirakel hände i natt!
Jag försov mig visserligen från väckarkockan som var ställd för att ringa till vårdcentralen men det gör inget för vet ni vad?! JAG KAN  PRATA idag med endast lite nästäppa :D
Och eftersom att jag mår så mycket bättre så betyder det att Anna kommer till mig idag och stannar ett par dagar, yeeey :D
Nu ska jag ut på ballen och sole en kvart!


suuuk på platens

Ikväll jobbade jag på Platens i Linköping.
Det var kul att jobba på ett nytt ställe!
Men det hade vart roligare om man inte varit så krasslig.
Känns som om jag har lunginflammation eller nåt?
Mår jag inte bättre imorgon så måste jag nog ringa läkaren och skippa jobbet :(
HAAATE!


Den stora frågan

Tjugohundrafyrtielva koppar the för halsen. Det sägs att grönt te ska vara bra för förbränningen, alltså borde jag ha en jävla hög förbränning nu. Jag känner mig faktiskt ganska hungrig konstant. Sen undrar jag.. VARFÖR är min fettvalk på den vänstra sidan större än den på den högra sidan?!


Blommor med känslor


Kan ni förstå den här tanken eller..? det kan inte ens jag själv!
Jag fyller en vattenkanna som räcker till ett par blommor men sedan tar vattnet i kannan slut och jag tänker nae ja ooorkar inte vattna de andra idag.. dom får vatten imorgon istället! Men DÅ ploppar minsann den tanken upp att det är synd om de andra växterna som står där törstiga och bara få se de andra dricka vatten så självklart så måste jag ju ge dom med! Jag kan ju inte vara en växtplågare..
Har blommor känslor? Nae va??


Semesterönskningar

Nu har jag just skickat in min semesterveckoönskan. En självklar vecka att önska var vecka 30 då förhoppningsvis Jag och Anna ska till Putte i Parken :D Någon av de andra två veckorna jag önskade hoppas jag på att få spendera på Öland. Andra semester önskningar är Göteborg med shoping och Lissebergsbesök ( I ♥ karuseller)!! Vad har folket för sommarplaner?


Ord med olika uttal


Jag säger – säger du?

Kockar – kokar

Kex – shex

Tryckaren – Fjärrkontrollen

Sexte – Sjätte

Bagett – Baguett

Mula – Myla

Pocca – Poppa (popcorne)


Fotönskningar från Brandos

Jag är KÄÄÄÄÄÄÄR!!!!!

Måste ha dessa skor!

Min älsklingsfärg och mitt älsklingsmönster tillsammans det kan ju inte bli bättre, I can’t belive it!














Dessa festskor är också en fotönskan
Ganska lika varandra men jag kan inte bestämma mig för vilken jag tycker är snyggast.. Vilken tycker du?



Skorna hittas på http://www.brandos.se


Tycker synd

Idag tycker jag en smula synd om mig själv.
Jag har sån nedrans mensvärk att jag inte vet vart jag ska ta vägen, inga värktabletter eller varmt bad hjälper. Och ryggen gör lika ont idag med, trots skön massage igår. Halsen är totalt svullen och värker bara jag andas in. Kan knappt prata..
Jag är ett handikapp idag!
Men trots allt så ska jag försöka gå en långis till hundrastgården med Zackoponken, man måste ju ta vara på soldagarna som är innan regnet kommer.

Fortsatt trevlig dag!

Dubbit

På torsdag ska de dubbade vinterdäcken vara borta därför blir det en tripp till Far idag som ska hjälpa till med bytet. Kanske skulle passa på att dammsuga bilen också.. Till kvällen ska jag kräva ryggmassage för den värker outhärdligt mycket denna dag. Måste besöka en Naprapat snarast! Någon att rekommendera mig en i el. i-närhet av Norrköping?


Margarin VS Smör

Jag är väldigt intresserad av mat och otroligt insatt i det hälsosamma. Därför tänkte jag berätta lite om smör och margarin eftersom att så många väljer t.ex. lätta (=margrin) framför det ”naturliga” alternativet smör!

MARGARIN
Ett industrifett, kemikaliserat tillverkat.
Ex på margarin: Becel, lätta, lätt & lagom (innehåller viss del smör), Milda.  
Innehåller: Mycket Omega-6 (en inflammatoriska fettsyra) och
PAH (Polycykliska aromatiska kolväten) cancerogena ämnen som skadliga för hälsan och miljön, margarin är det livsmedel som innehåller högst halt av PAH.

Läs på om hur margarin tillverkas så vill du förhoppningsvis inte äta det igen. Jag kan avslöja att det är i princip på samma sätt som tvål.

SMÖR
Ex: Valio, Bregott - utan konserveringsmedel, emulgeringsmedel eller andra tillsatser.
Nyttigt, hälsosamt och livsnödvändigt ( i normal mängd, mättat fett ska inte överkonsumeras)

Alltså: Bregott/Smör är bäst på mackan, bl.a. Lätta har numera sänkt halten av Omega-6 som är skadlig när halten är hög och kvoten mellan Omega-6 och 3 är för stor. Lätta exempelvis är därför åtminstonde ett bättre alternativ än Becel. Vill du trots allt äta margarin så undvik iaf mini- och light varianterna som är extra skadliga.


Falsk marknadsföring av omega 3 i margarin:
http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/saker/omegafalsk.htm

Omega-6 och sjukdommar
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/omega-6-bakom-svar-tarmsjukdom_3293587.svd
http://www.omega-3.se/sjukdomar.html
http://iform.se/kost/kost-och-halsa/var-forsiktig-med-omega-6
http://www.expressen.se/kronikorer/elisabethoglund/1.1722834/elisabet-hoglund-sen-det-fettsnala-margarinet-slog-igenom-har-antalet-cancerfall-okat-inte-minskat
http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/saker/Becel.pdf


upPOchneRNeroCHupP

Idag har jag sprungit upp och ner och in och ut med tvätt, medens djuren bara legat och latat! Tillät mig korta pauser emellanåt och då satte jag mig och njöt i solen. Underbart väder idag med, sicken lycka :)


Helgen som vart

Denna helg var jag helt ledig från jobbet.

I fredags fyllde Emma H 20-år så hon och Anna kom hem till mig på lite förfest. Vid 8 begav vi oss till VIP kvällen på Otten men jag stannade bara där med dem tills klockan blev halv 11 eftersom att ett högskoleprov väntade på att skrivas tidigt på lördag morgon.

I lördags tillbringade jag 8 timmar på Campus för att skriva högskoleprovet. Efter provet var jag så totalt mega vimsig och trött att det bara blev en film och sen god natt för mig.

Söndagen spenderades mestadels på balkongen i den underbart värmande vårsolen som ett perfekt avslut på helgen :)


♥ ♥ ♥I LOVE TATTOOOS♥ ♥ ♥

Har spenderat mina vakna morgon timmar med att titta på tatueringsbilder på nätet. Jag kan inte sluta titta! Vill så gärna börja på nästa tatuering men jag har ju inte ens haft råd att göra klart min orm! CRAP! Tanken med att ställa klockan tidigt idag var att jag skulle plugga till högskoleprovet och inte att titta tattos.. shameshame on me!


Lös hund attackerade

Idag var Jag, Robban och Zacko ute på långpromenad. Borta vid klinga där spårvagnen går såg vi en lös hund som börja löpa som tusan, den var nära på att bli påkörd av spårvagnen. Sedan fick den syn på oss som stod på andra sidan parken och tog fart i riktning mot oss. Helt plötsligt flyger den på Zacko och börjar bråka. Mitt adrenalin går snabbt igång och jag börjar skrika lägg av och knuffar undan den andra hunden. Robban står först bara och tittar fast jag skriker ta bort den andra hunden. Antagligen fick han väl en chock men sedan satte även hans adrenalin igång så han lyfte upp den STOOOORA Bullmastiffen i nackskinnet och slängde iväg den. Som tur var blev hunden så rädd för oss två ilskna människor så att den inte vågade ge sig på oss eller Zacko. Lagom tills vi lyckats jaga bort den andra hunden kom 4 unga killar och kopplade deras hund. Dom såg livrädda ut för Robban och mig. Vi sa ingenting till dom utan gick bara iväg för jag tror att dom lärde sig en läxa (med tanke på deras rädda ögon). Men det är inte första gången det kommer lösa hundar springandes mot oss som inte lyssnar på deras ägare. Vad är det för idioter till folk som släpper hundar som inte lyssnar lösa..?


Hurtigfredag

Det var kanon gott med påskmiddag hos mor och far igår, och så fick jag ett påskägg med godis och pengar i :) Idag gick jag upp tidigt för att promenera med hunden, sen åkte jag och handlade alla ingredienser som jag behövde till pizzabaket. Medens degen är på jäsning passade jag, Zacko och Bella på att gå en lång promenad från mej, bort till strömmen, runt och tillbaka. Mot slutet blev det lite kämpigt men nu känns det kanon skönt! Nu ska jag och ruben titta på fiiiilm och till natten blir det jobb!

Ta de försiktigt ikväll alla påskfirare ;)


Glad påsk!

Dagens lunch blev oliver och fetaost. Har inte energi till att laga något. Men senare bjuder mamma och pappa på påskmiddag, det ser jag mycket fram emot! Nu ska här tas en powernap och sedan ska hundarna och jag rastas! Glöm inte att luras!

I Miss Me

Kan man sakna sig själv? Ja, tydligen. För jag saknar mig själv, den jag var för några år sedan. Men att inte förändras är omöjligt. Jag antar att det enda man kan göra är att se till så att det negativa som händer i livet inte sätter negativa spår som gör en till en ”sämre” människa. Men det är svårt att vara stark och inte påverkas av det mindre bra som händer. Visserligen sägs det att en människa blir starkare och tuffare av att gå igenom mycket, men kanske kan det då bli så att man blir för tuff till ytan och istället börjar blundar för problem och hamnar i en sorts låtsasvärld där man inte längre bryr sig. Kanske är det vad som hänt mig? Jag vet inte..


RSS 2.0