Spenatsoppa

Eftersom att jag på grund av utdragen visdomstand inte kan äta bestämde jag mig för att laga min goda spenat soppa!

400 g Hackad fryst spenat
1 liten gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
5 dl vatten
1 dl matlagningsrädde
2 nypor persilja
2 grönsaksbuljongtärningar
2 nypor ingerfära
Vitpeppar
Salt
Muskotnöt

1. Fräs lök och spenat i lite olja
2. Tillsätt vatten.
3. Krydda efter smak + tillsätt buljong
4. Tillsätt grädde
5. Låt puttra i ca 10 min
6. KLART


För en krämigare variant kan grädde ökas och vatten minkas och tvärtom för en nyttigare.
Hackad hårdkokt ägg är gott att ha i.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0