Sömnrutiner & öva sova själv

Tillvägagångssätt
Nu när Mirjam är 8 månader så kände vi att vi kunde börja med någon lämplig metod för att få Mirjam  att sova själv. Vi disskuterade med vår BVC sköterska hur hennes dag såg ut och hon tyckte att Mirjam skulle gå och lägga sig klcokan 19 och sedan endast sova en gång på dagen mellan 11.30-ca 14-30. I samma veva har jag även slutat amma under dagtid och nattetid. Nu får hon bara amma på morgonen vid 7 då hon vaknar och när hon ska gå och lägga sig. Vi planerade även hur hennes mål skulle spridas ut under dagen.
 
Hur har det gått?
De två första nätterna var ett HELVETE och vi trodde det var omöjligt att det skulle bli så bra som det blivit nu den 4e natten och 5e dagen. Mirjam har tidigare vaknat varje till varannan timme och vart svår att söva om till att nu endast behöver lite hjälp att somna om 2 gånger på natt samt att vi nu bara behöver stryka henne ett par gånger på ryggen, säga god natt och lämna rummet. Helt otroligt!!!! Och på så kort tid!!!! Inom snart kanske hon till och med kommer att sova HELA natten!? Nu när hon sover så bra om nätterna är det dessutom inga problem att ha ett fast schema för måltiderna, så som det ska vara!
 
Många fördelar
Det är fruktansvärt skönt att slippa amma nattetid. Slippa ha en bebis som rullar in på en, bökar omkring, blir arg, svår att söva om etc. Samtidigt som jag förståss stundvis vill köra ut karln på soffan och lägga mirjam i vår säng istället och bara mysa.  Eftersom hon nu också varken behöver ammas eller ges någonting annat under nattetid (förutsatt att hon äter bra under dagen och ett stort mål gröt starx innan läggdags) så kommer det inte vara några problem att skaffa barnvakt någon natt om vi skulle vilja det. Och det viktigaste av allt. Mirjam får den sömen som hon behöver (istället för 4-5 timmar/dygn för lite som tidigare)..
 
Ingenting är omöjligt, inte en med den envisaste bebisen :)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Va skönt!

Svar: in deed!
Emyl

2013-01-10 @ 11:00:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0